Kullanıcı mesaj:Yunuskiran16

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Yunuskiran16 (mesaj) 08.40, 6 Kasım 2020 (UTC) Başlattığı İslami davet ve irşad çalışmalarının ilk gününden bu yana muhalif ya da ana akım fark etmeksizin birçok medya kuruluşunca hedef tahtasına konulsa da sistematik şekilde hedef alınması, ikinci tutukluluğu sona erdiren tahliye ile başlamıştır.[yanıtla]

İftira haberler, daha fazla tıklanma adına haber başlığında Halis Bayancuk'un IŞİD örgütünün sorumlusu olduğu sanki bir hakikatmiş gibi yazılmış. Oluşturulmak istenen linç tablosunda "Halis Bayancuk,zaten bu örgütün lideri, savcılık makamı da geç kalınmış bir cezayı istemiş" gibi bir durum karşımıza çıkıyor. Halbuki haber tarihinden çok önce yapılan iki farklı yargılamada heyetlerin devletin resmi kurumlarından istediği iki farklı rapor dosyalara girmişti.

Bursa 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Milli İstihbarat Teşkilatı’ndan (MİT) talep ettiği 2014 tarihli raporun ilgili kısmında "IŞİD yanlısı bazı radikal unsurları rahatsız ettiği" ibaresi bulunur.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nin Emniyet Gemel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanalığı’ndan talep ettiği 2015 tarihli raporun ilgili kısmında da Çatışma bölgelerinde faaliyet gösteren herhangi bir gruba biat etmediği, bu yöndeki düşüncelere de sıcak bakılmadığı" ibaresi bulunmasına rağmen örgüt lideri olarak delilsiz -tutuklu- yargılanmaktadır.