Kullanıcı mesaj:Trdunya

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
Bilgilenmeyle doğrudan ilgisi olmayan, ansiklopedik değer taşımayan içerikler reklam olarak algılanabilir. Kendinize veya gruplarınıza ait blog ve/veya forum sitelerine yönlendirici bağlantılar eklemeyin, Vikipedi; şirket, kurum ve kuruluşlarınızı ya da web sitenizi tanıtma yeri değil, bir ansiklopedidir.
Vikipedi’de reklam yapmak yasaktır. Ticari olsun ya da olmasın, bu tip maddeler/içerik eklemeye devam etmenize izin verilemez ve bu davranışınız vandalizm olarak algılanabilir. Lütfen bu tür içerik eklemeyiniz. - Utku TanrıvereMesaj 02:16, 21 Kasım 2011 (UTC)


Oluşturduğunuz sayfa hızlı silinmeye aday![kaynağı değiştir]

Merhaba Trdunya,

Oluşturmuş olduğunuz NovaGame adlı sayfa, Vikipedi'nin hızlı silme kriterlerinden M6 uyarınca silinmeye aday gösterilmiştir.

Sayfanın silinmeye neden aday gösterildiği ile ilgili daha fazla bilgi almak için, ilgili kriterde verilen açıklamaları okumanız önerilir.

Bu uyarıyı gördüğünüzde sayfa silinmiş olabilir. Eğer sayfanızı bulamıyorsanız silme kayıtlarını kontrol edebilir ve sayfayı silen hizmetli ile irtibata geçebilirsiniz.

Utku TanrıvereMesaj 02:38, 21 Kasım 2011 (UTC)







Sayfa silinmesi ve kural ihlâli olmaması hakkında[kaynağı değiştir]

Merhabalar,

Tarafımızdan Marka tescilli Simülâsyon tabanlı oyunumuz için bir wikipedia sayfası oluşturmuş bulunmaktyız. Zamanla geliştirilecek olan ansiklopedi sayfasına güncelleme yapıldıkça katkı hedeflenmekteydi. Marka adına; wikipedia'da dış bağlantı adresi vermeden ne kadar anlamsız görüneceği hakkında sizi incelemeye davet etmekteyim. Bu herhangi reklâm/spam hareketi olmamakla birlikte markamızın wikipedia sahasında da yerini alma amacını gütmektedir. Bbu konudaki hassasiyetimizi duyarılıkla karşılayarak gereğini yapmanızı rica ederiz.

İyi çalışmalar dileriz.

Trdunya 02:37, 21 Kasım 2011 (UTC) trdunya

  • Yukarıda yer verdiğim şablonun açıklayıcı olduğuna inanıyorum. "Reklam" derken kastedilen; eklenmiş olan dış bağlantı değil, maddenin kendisidir.Utku TanrıvereMesaj 02:40, 21 Kasım 2011 (UTC)
  • Kalıcı olarak silinmemesi ve gerekli misyonu verebilmesi adına wikipedia'ya özel öneriniz var mıdır? Bu konuda düzeltme yapabilir, gerekli hassasiyeti gösterilebilir. Wikipedia sahasına büyük tecrübeye sahip olmadığımız için bu konuda açıklamalı bilgi rica etmekteyim. Diğer türlü izlenilecek önergelerle çok daha geç sonuca ulaşılması söz konusudur. Trdunya
  • Öncelikle internet için kayda değerlik sayfasını okumanızı öneririm. Eğer okuduktan sonra içtenlikle, sitenizin gerekli kriterleri karşıladığına inanıyorsanız; maddenin üslubunu bilgi vermeye yönelik bir metinle değiştirebilir ve sonrasında maddeye eklediğim {{sil|__}} şablonunu kaldırabilirsiniz. Açıkça söylemek gerekirse şu anda bilgi vermeye yönelik bir metinden çok reklam içeriği görünüyor. "(...) eğlencenize ev sahipliği yapmaktadır." gibi söylemlerin bir ansiklopedide yer alması, siz de takdir edeceksinizdir ki düşünülemez. İlginiz için teşekkürler, iyi çalışmalar. Utku TanrıvereMesaj02:50, 21 Kasım 2011 (UTC)
  • Merhabalar,

Gerekli değişiklikleri yapmış bulunmaktayım. Fakat kaydedebilmek için; aşağıdaki belirtilen şekilde bir hata almaktayım.

"Bu eylem otomatikman zararlı olarak tanımlanmıştır, ve bu nedenle izin verilmemektedir. Eğer değişikliğinizin yapıcı olduğuna inanıyorsanız, lütfen bir yönetici ile irtibat kurun, ve ne yapmaya çalıştığınız hakkında bilgilendirin. Eyleminizin eşleştiği suistimal kuralının kısa bir açıklaması: Yeni kullanıcının sil şablonunu çıkarması"

Sayfamızı kaydedip yeni verisyonunu inceletmek için yardımcı olabilir misiniz?

İyi çalışmalar dileriz. Bu imzasız yazı Trdunya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Sil şablonu hariç gerisini değiştirebilirsiniz bu durumda. Utku TanrıvereMesaj 03:42, 21 Kasım 2011 (UTC)
  • Gerekli değişiklikler sağlanmıştır. İlginizi bekler, iyi çalışmalar dileriz. Trdunya 03:47, 21 Kasım 2011 (UTC)
Yaptığınız değişikliğin ardından adil olması bakımından başka bir editör arkadaşımın incelemesini bekledim ve az önce değişiklikleriniz reddedildi. Sanırım kayda değerlik kriterlerini yeterince göz önünde bulundurmadınız veya kayda değerliğini yaptığınız değişikliklerde ortaya koyamadınız. Maddeyle ilgili silme kararı hizmetli arkadaşlarda olacak, teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 05:31, 21 Kasım 2011 (UTC)
  • Zamanla versiyonlaşacağı ve gerekli unsurların ekleneceği hakkında bilgilendirmiştim. Zannedersem oyun sahipleri ve hayranları olarak bu bilgimizle biz bilgi ekleyemiyorsak; başkası nasıl ekleyebilecektir. En doğru bilgiyi ancak biz verebiliriz, başka bir kitle/kişi tarafından eklense de bu kadar detaylı ve doğru bilgiye erişemeyeceksiniz. Dolayısıyla bunu engellemiş olacaksınız. Ayrıca yeni kararlı sürüm iptal edilmiş ve silinmemesi için hiç bir gerekçe kalmayan eski versiyona döndürülmüştür. Sizce de en azından yeni versiyonu hizmetlilerin silinme adına görülmesi için bekletilmesi daha adil olmaz mıydı?

Travian sayfasında görüldüğü gibi bizden tek farkı logo olmasıdır. Logo da bazı hazırlıkların tamamlanması ve bu aşamadan sonra ancak yüklenebilecek olması ertelememize sebep olmaktadır. Bu aşamada silmek için birçok sebep daha bulabilir yada belirtebilirsiniz. Biz de size birçok silinecek sayfa bulabilir ve hataları gösterebiliriz. Dolayısıyla bu konuda daha esnek davranmanızı ve versiyonlarla ansiklopedinin oturduğu gerçeğine inanarak aynı hakkı istemekteyim. Bu milli projemiz için torpil isteme çabası değil bilâkis; Travian sayfasında yazan "Travian Alman yapımı, ücretsiz, çevrimiçi ve tarayıcı tabanlı, çok oyunculu bir savaş, köy yönetme ve strateji oyunudur." bilgisinin bizler için de yazdırabilme amacıdır.

Bu konuda bizleri daha da zora sokmayacağınızı düşünerekten, iyi çalışmalar dilerim. Bu imzasız yazı Trdunya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Bakınız... Size kayda değerlik kriterlerinden zaten bahsettim. Girilen maddeler, yapılan değişiklikler ve daha önceden girilmiş maddeler ile daha önceden yapılmış değişiklikler zaman içerisinde incelenir ve kabul edilir / değiştirilir / silinir / geri alınır; ancak şiddetle isnat ve imâ ettiğiniz gibi, sayfanızı silmek için bahane bulmaya çalışmak bize ne kazandırabilir? Evet, bize pek çok silinecek sayfa gösterebilirsiniz silinmesi gereken, hatta gösterdiğiniz "Travian" maddesi de silinmesi gereken bir madde olabilir aslında; ancak Vikipedi'de kaç madde olduğunu, her gün kaç yeni maddenin girildiğini ve bu maddelerin yanısıra da yapılacak / düzenlenecek fazlaca şey olduğunu bilmediğinizi varsayıyorum.Unutmayın! Vikipedi, sizi zora sokarak bir şey kazanmaz. Teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 11:56, 21 Kasım 2011 (UTC)
  • Bu arada bir mesajınız arada kalmış, fark edememişim. Kabul edilmeyen sürüm sizi endişelendirmesin, sayfanın silinmesine dair karar verilmeden önce sayfa geçmişleri hizmetliler tarafından incelenmektedir. Dolayısıyla yaptığınız eklemelerle sayfanın kayda değerliğini sağlamışsanız, hizmetliler bunu fark ederek gereğini yapacaklardır. Diğer yandan en doğru bilgiyi siz verebilseniz dahi; sistematik bir yanlılık (taraflı madde) oluşmaması bakımından girdiğiniz bilgiler için kaynak göstermeniz gerekmektedir ve görüyorum ki maddenin her iki sürümünde de hiçbir kaynak yok. Siz de takdir edersiniz ki burada bir ansiklopedi oluşturuyoruz ve "Kaynak benim, ben diyorsam doğrudur." düşüncesi, pratikte haklı görünse de, bir ansiklopedinin işleyişine uymamaktadır. İnternet siteleri için kayda değerlik sayfasını tekrar dikkatlice okumanızı tavsiye ediyorum. Gerçekten bu kriterleri sağladığınıza emin misiniz?.. Utku TanrıvereMesaj 12:29, 21 Kasım 2011 (UTC)
  • Umarım tek sebep kaynaktır. Kaynak hazırlanmakta ve şu an yenilenme sürecindeyiz. Bu yüzden birçok bölümün oturmadığını size her mesajımda izah etmekle birlikte verisyonlarla gelişeceğini hatırlattım. Eksik veya geçersiz bilgi de eklemek istemediğimden dolayı bu aşamada sınırlandırmak istedim. Bu aşamaya kadar da bilgilendirme olmaması bizi eksiklik hissettirmektedir. Kısacası; bilgilendirme aşamasında bir taraflılık söz konusu değildir. Farkederseniz sadece içerik oyun içi bilgilendirmeyle alâkalıdır. Dış bağlantı olmadığını varsayarak düşünürsek gerekli objektif görünüm ortaya çıkacağına inanıyorum.

Kaynakça eklenmiştir. Zannedersem artık taraflı madde veya sahipler tarafından eklenen kaynaksız bilgi olma kategorisinden muaf olabiliriz.

Bahane sunduğunuzu imâ etmemekle birlikte, eksikliklerin zamanla(versiyonlarla) giderilmesi ve bu sayede benimsediğimiz ansiklopediyi geliştirme, ilerletme taraftarıyım. Bu imzasız yazı Trdunya (mesajkatkılar) tarafından eklenmiştir.

  • Maddelerin ilk oluşturma ve geliştirme süreçlerinde, maddenin en üst satırına {{çalışma}} yazarak bunun için zaman (son değişikliğinizden itibaren yedi gün; telif hakkı ihlâli gibi gecikmesi ihtilâflı durumlar hariç) elde edebilirsiniz elbette. Gerekli inceleme en kısa zamanda yapılacaktır, ilginiz için teşekkürler. Utku TanrıvereMesaj 13:08, 21 Kasım 2011 (UTC)


Uyarı
Uyarı
Lütfen sadece ansiklopedik içerik ekleyiniz.
Vikipedi'ye hoşgeldiniz. Büyük olasılıkla yaptığınız değişiklik silindi, silinmek üzere işaretlendi, ya da geri alındı. Lütfen sadece ansiklopedik bilgi / içerik eklemeye özen gösteriniz (bakınız:Vikipedi ne değildir?). Bu konuda kayda değerlik ölçütleri sayfamızdan bilgi edinebilirsiniz. Ansiklopedik bilgi içermeyen sayfalar eklemeyi tekrarlamanız durumunda katkılarınız silinecek ya da geri alınacaktır. Bilgi edinmeniz rica olunur. Teşekkürler, iyi değişiklikler!
-- sayzz 13:37, 21 Kasım 2011 (UTC)