İçeriğe atla

Kullanıcı mesaj:Kubi1618

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

iyi gunler ben kubilay.Bugun sabah baska bir kullanici adiyla buyruk,buyruk kumesi mimarisi basligi altinda bir katkida bulunmak istemistik arkadasimla beraber,fakat sizden telif ihlali sebebiyle engelleme aldik.Biz bir aydir bunu koymak icin ugrasiyoruz ancak her koydugumuzda engelleme aldik.En son iki gecedir duzeltmek icin ugrastik ve telif olmasin diye butun cumleleri degistirip google dan tek tek kontrol ettik ama yine engelleme verdiniz.Sebebini ve ne yapmamiz gerektigini soylerseniz cok sevinirim,iyi calismalar. (Kubilay)

Eklediğiniz madde şu adreste yer alan içerikle aynıdır. Kopyala yapıştır tekniği ile madde yazmıyoruz Vikipedi'de. Bu telif ihlali demek olur ve Vikipedi'de yasaktır. Kubilay Sezgin adlı kullanıcı (sanırım sizin diğer hesabınız oluyor) bu davranışında ısrarı nedeniyle engellendi(niz). Engeliniz bittiğinde tekrarlamamanızı rica ediyorum. --Metal Militia ileti 21:22, 24 Aralık 2007 (UTC)

iyi de bu verdiginiz adres ben vikipedi ye koyduktan sonra olustu.Bu sitedekiler vikipedi de ne varsa aynen kopyaliyorlar.Dikkat ederseniz satir atlama isaretleri falan halen yazilarda mevcut tamamen bizim yazdiklarimizi calip koymuslar sitelerine.Hatta konuldugu saate bakarsaniz bugun biz vikipedi ye koyduktan 1dk sonra siteye eklenmis bu bilgiler.Benim yapabilecegim birsey yok bu durumda,engelleme sebebiniz de bu olamaz cunku ben vikipedi ye koymadan once telif ihlali diye gonderdiginiz adres mevcut degildi.Resimlerin adlari bile benim kendi resimlerime verdigim isimle ayni(mimari51,mimari52,mimari53).Bu konu hakkinda yardim ederseniz cok sevinirim bu gece koymam lazim artik bu maddeyi.

Haklı olabilirsiniz, ancak kısa bir Google gezintisi başka sonuçlar da veriyor, örneğin burası gibi. Bir başka husus ta şu ki, arkadaşlarınızla birlikte eklediğiniz bu sayfalar Vikipedi'nin özgün araştırma yasaktır ilkesini de ihlal eder görünüm arzediyor. Salt telif olmaları nedeniyle değil, o nedenle de silinebilirler, bilginize. --Metal Militia ileti 21:51, 24 Aralık 2007 (UTC)

Bu gonderdiginiz siteyi de biliyorum.Olay su ki ben okulumuzun kutuphanesinden Computer Organization and Architecture adinda ingilizce bir kitap aldim.Basliklari ve cumlelerin cogunu oradan KENDI CUMLELERIMLE turkceye cevirdim.Sizin bana gonderidiginiz site bu kitabin tamaminin turkceye yanlis cumlelerle cevrilmis hali ki ben burdan copy paste olayina da girmedim.Bu kadar uzun bir konuda birkac cumlenin ordakiyle ayni olabilmesi cok dogal,sonucta ikimiz de ayni kaynaktan tukceye ceviriyoruz.Bu durumda ozgur bir paylasim ortami olan vikipedyaya boyle basit kisitlamalar altinda hic bir sekilde katkida bulunamayiz.Hangi cumlelrin ayni oldugunu da bilmiyorum.

Vikipedi; bir forum alanı değil, kuralları ve politikaları olan bir ansiklopedi projesidir. Bahsettiğiniz "kısıtlamalar" da, bağlı olduğu bu kural ve politikalardan kaynaklanır. Bu arada, engelinizi delmek amacıyla açtığınız bu hesabın da engellenmesi gerekiyor. Anonim olarak (IP ile) katkıda bulunabilirsiniz. Teşekkürler, iyi çalışmalar. --Metal Militia ileti 22:47, 24 Aralık 2007 (UTC)