Kullanıcı mesaj:KeypadSistem

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Keypad Nedir

Add caption here

Keypad Nedir ? (Elektronik Oylama Cihiazı)

Keypad, radyo frekansı ile çalışan kablosuz bir cihazdır.

Bir merkezi alıcı ve bir bilgisayar programı ile birlikte veriler toplanır ve bilgisayara aktarılıp grafik olarak ekrana yansıtılır.

Katılımcı sayısının çokluğu, programa bağlı kalınma zorunluluğu gibi şartlar, kongrelerin asıl fonksiyonu olan karşılıklı fikir alışverişi, iletişim ve geribildirim unsurlarının zayıf kalmasına neden olur. Keypad kullanımı özellikle bu tip yüksek katılımlı toplantılarda ön plana çıkmaktadır.

Örneğin : Araştırmanızdaki ilgi çekici bir noktayı açıklamadan önce hekimlerin tartışılan vakadan nasıl bir sonuç beklediklerini ya da benzer bir vakada nasıl bir tedavi yaklaşımı göstereceklerini öğrenmek ve katılımcıların genel yaklaşımını görmek istiyorsunuz.

Keypad ile 3 saniyede sorularınızın yanıtlarına ulaşabilirsiniz. Her bir vakanın sunumundan hemen sonra katılımcıların sorunuza verdiği yanıtlar ekranda belirecektir. Bu sonuçlardan sonra dilerseniz sunumunuza devam edebilir ya da sonuçların dağılımına göre bir tartışma başlatabilirsiniz. Sağlık sektöründe sıkça kullanılan “Vaka Tartışmaları” Keypad kullanımı ile gerçek anlamına kavuşmaktadır.

Sistem Nasıl Çalısıyor. Toplantı öncesinde hazırlanan sorular sisteme aktarılır.

Toplantı akışı içerisinde, yeri geldikçe katılımcılara sorulur.

Katılımcılar Keypad ‘in üstündeki tuşlara basarak soruları yanıtlarlar ve ekranda görüntülenir.


Nerelerde Kullanılabilir :

• Eğitim Amaçlı Etkinliklerde

• (Eğitim toplantıları – Dönem toplantıları)

• Sınavlarda

• Kongre, Oturum, Seminer ve Sempozyumlarda

• Anketler ve Pazar araştırmaları

• İnsan Kaynakları Departmanlarında

• Bayi Toplantılarında

• Stand Aktivitelerinde

• Gizlilik Gerektiren Toplantılarda

• Hızlı Geribildirim Gerektiren Toplantılarda


Soru Tipleri

Doğru/Yanlış ,Evet/Hayır soruları

Demografik Sorular

Çoktan Seçmeli sorular (1-10)

Öncelik Seçmeli Sorular

Karşılaştırma Soruları

Filtreleme Soruları

Değerlendirme Soruları


Soru Tipleri

Çoktan Seçmeli Sorular : Standart sorular dinleyici – izleyicilere sunulan tipik bir düşünce sorusudur (ya da sözdür). Keypad üzerindeki numaralara basılarak cevap verilir. Standart bir sorunun en fazla 10 seçeneği olabilir. Standart sorular aynı zamanda olgulara dayanan sorular içinde kullanılabilir. (Doğru / Yanlış – Evet / Hayır). Olgulara dayanan sorular için doğru bir cevap belirleyerek isteğe bağlı olarak da bir puan tahsis edilebilir. Vaka tartışmalarında eğlenerek ve öğrenerek geri bildirimi alabilirsiniz.

Sorularda en hizlı ve doğru cevap vereni bulmakta mümkündür. Her soru için bir tane birinci belirlenebilir.

Demografik Sorular : Cevap seçeneklerinin demografik grup isimleri olması dışında standart soru tipi ile aynıdır.

Örneğin : Toplantınıza katılan katılımcıların bayan ve bay oranlarını ve diğer standart sorulara bayanların hangi % lere , bayların hangi % lere verdiği cevapları ayırabilirsiniz. Katılımcılarınızın hangi bölgeden geldiklerini , hangi branşta çalıştıklarını ve bunlar içinden bayların sorularınıza nasıl cevap verdiklerini oranlayabilirsiniz.

Title slaytlar : Bu slaytlarda soru sormak değil sistem üzerinde de prezantasyon sunabilmek. Yani sorulan soruları destekleyen veya açıklayan veya konuyla ilgili bilgilerin taşındığı normal prezantasyon slaytları .

Spontan sorular : Bu sorular her sunum yapan kişi için çok avantajlıdır. Çünkü sistem, sözel soru sormaya imkan tanımaktadır. Daha önce kararlaştırılmamış ve sisteme girilmemiş ve toplantı sırasında gelişen sorular olabilir. Buna kahve içmek isteyip istemediklerini sormak gibi sorularda dahil olabilir.

Ölçeklendirme ve Değerlendirme Soruları: Bu sorular katılımcıların bir konu veya olaya verecekleri puanlarla değerlendirmelerini sağlamaktadır. Katılımcılar Keypad ’lerin üzerindeki tuşlar yardımıyla 1-10 arasında puan vererek değerlendirme yapılabilir. Ve demografik olarak da ölçeklendirilebilir.

Örneğin: Toplantıların verimi hakkında düşüncelerinizi puanlayın? Yapılan oylama sonucunda sistem katılımcıların aritmetik toplamını vermektedir.

Raporlama :

Keypad sistemi ile alınan yanıtlar, her bir katılımcıya, sorulara, sonuçlara göre pek çok değişik formatta raporlanabilir.

Raporların Excel formatında sunulması verilerin daha sonra istenen istatistiksel programda analiz edilmesini sağlar.


Genel Rapor

Genel dağılımın yüzdesel ve sayısal gösterildiği raporlamadır. Sunulan Excel tablosunda bu verilerin haricinde ortalama başarı yüzdesini de verilmektedir.

Kıyaslamalı Rapor:

Soruların birbiriyle karşılaştırılmasını sağlar. En etkin kullanımı, sunumun başında sorulan soruların sonda tekrar sorulup birbiriyle kıyaslanmasıdır. En çok eğitim toplantılarında kullanılmaktadır.

Böylece katılımcıların fikirlerindeki değişme ve sunumun etkinliği de ölçülebilir.

Bireysel Rapor

Her bir katılımcının cevaplarının tek tek raporlanmasıdır.

Grupsal ve Bölgesel Rapor

Katılımcıların belirli bir gruba dahil olmaları durumunda(Yıldırım, Şimşek, Tayfun grup / Marmara, Akdeniz, İç Anadolu Bölgesi gibi) yanıtların grupsal dağılımları puan, yüzde, sıralama şeklinde görülebilir.

Demografik Rapor:

Demografik kıyaslamaların kullanılmasıyla güçlü bir demografik veri yönetimi sağlanır. Sunum içinde katılımcıların demografik yapısını belirleyecek sorular sorulmasıyla, grubun ve alt gruplarının kendine özgü davranış ve düşünce biçimleri hakkında sağlıklı veri ve bilgi edinilebilir.