Kullanıcı mesaj:Doganmustafa

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

Merhaba,

şu anda daha sözleyecek pek bir şeyim yok. Olanlar alta eklesin lütfen. Doganmustafa 15:18, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Taslak Atamaları[kaynağı değiştir]

Merhaba Tembelejderha. Yöneltilebilir iletişim kuralı sayfasına taslak ibaresi koymuşsun. Bence bu kadar bilgi yeterli ama sen hangi konuların eksik olduğunu düşünüyorsun? Yazarsan dilimin döndüğünce eklemeye çalışırım. Selam Doganmustafa 12:02, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Merhaba, en:Routed protocols sayfasında bir miktar bilgi var, sanırım ekleyebilirsiniz. Ben taslak ibaresini maddenin kısa olduğunu görerek koydum, eğer gelişmeye müsait değilse çıkarabilirsiniz. Yine de bizim aklımıza gelmeyen şeyleri ekleyebilecek birileri elbette bulunur. Benim aklıma ilk gelen şeyler mesela şunlar: Bu sistem ne zaman çıktı, hangi kurumlar öncü oldular, öncesinde ne vardı sonra ne oldu, ne yenilikler geldi, bunların etkileri ne oldu.... gibi pek çok bilgi koyulabilir, olanlar detaylandırılabilir. Maddeye taslak dememizin herhangi bir zararı olmaz, ama dediğim gibi isterseniz çıkarabilirsiniz. Kolay gelsin. Tembelejderha 12:53, 12 Ağustos 2006 (UTC)

Ağ köprüsü[kaynağı değiştir]

Merhabalar Doganmustafa,

Şu an gördüğüm kadarıyla Bridge maddesi bir anlam ayrım sayfası olan Köprü maddesine yönleniyor. Köprü'de listelenen türlerden biri de Ağ köprüsü maddesi. Tam açık olmamış ama sanırım Bridge'in direkt olarak Ağ köprüsü maddesine yönlenmesini istiyorsun. Şu an yapardım ama "Bridge" kelimesi bilgisayar terimi olarak "Ağ köprüsü"'ne karşılık gelse de, düz kelime anlamı olarak da "Köprü"'yle eşleşiyor. Şu an için bu yönlendirme düzeni doğru gözüktü bana.

Ama istersen Bridge maddesine şu kodu yazarak Ağ köprüsü maddesine yönlenmesini sağlayabilirsin (ama yanlış olur şahsi kanaatimce):

#REDIRECT [[Ağ köprüsü]]

Oldu da, ben anlatmak istediğini yanlış anladıysam ve Köprü listesi arasında "Ağ köprüsü"'nü bulamadığını kastettiysen, ne olur ne olmaz diye onu da not düşeyim. Dördüncü sırada listede.

  • Köprü, bilgisayar biliminde iki bilgisayar ağının veri bağ katmanında birbirine bağlandığı ağ noktasına denir.

şeklinde listelenmiş.

Umarım bunlardan biri soruna cevap olabilmiştir.

Sevgiler

Vito Genovese 01:33, 16 Eylül 2006 (UTC)