Kullanıcı mesaj:BollywoodTR

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

İmran Khan (Aktör)[kaynağı değiştir]

İmran Khan'ın Aralık 2012'de Matru Ki Bijlee Ka Mandola tanıtım gecesinde çekilmiş bir fotoğrafı

13 Ocak 1983 doğumlu Hint filmleri aktörüdür. Aynı zamanda bir diğer Bollywood aktörü olan Aamir Khan'ın yeğenidir. Imran Khan çocuk oyuncu olarak ilk defa Qayamat Se Qayamat Tak(1988) ve Jo Jeeta Wohi Sikander(1992) filmlerinde oynamıştı.

İmran Khan ilk başarılı profesyonel oyunculuk filmini 2008 yılında Jaane Tu ... Ya Jaane Na filmi ile gerçekleştirdi. Bu filmle önemli bir ticari başarı elde eden aktör Filmfare Award for Best Male Debut ödülünü kazandı. Daha sonra oynadığı bir filmde ticari açıdan başarı yakalayamamış olsa da yeniden I Hate Luv Storys (2010), Delhi Belly (2011), Mere Brother Ki Dulhan (2011) and Ek Main Aur Ekk Tu (2012) gibi önemli ve başarı elde eden yapımlarda yer alarak taktir topladı.

İmran Khan Hindistan'da en popüler ve şık görünümlü ünlülerden biri olarak kabul görmektedir. Hayvanlara olan aşırı sevgisi ile bilinen aktör bu konuda sosyal amacı bulunan PETA'nın önemli destekçilerinden ve aktivistlerinden birisidir. Ünlü aktör uzun bir süre birlikte olduğu Avantika Malik ile Ocak 2011'de evlenmiştir.