İçeriğe atla

Kullanıcı:Zaman tavşanı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

ZAMANDA YOLCULUK: Çoğu bilimkurgu filmine ve romanına konu olan zaman yolculuğu insanlar için zor olsada başka şeyler için oldukça kolay. Örneğin solucan delikleri, kara delikler, takiyonlar ve nötrinolar.

SOLUCAN DELİKLERİ: Solucan delikleri oldukça sık görülür fakat bu olaylar uzayın derinliklerinde bulunur ki bu da bizim yararımızadır. Solucan delikleri herhangi bir nesnenin zamanda ve mekanda yer değiştirir. Bu çok tehlikelidir çünkü solucan delikleri nesneyi hangi zamana ve mekana götürecekleri bilinmez. Solucan deliklerinin yapabilecekleri insanlar tarafından henüz bilinmiyor.

KARA DELİKLER: Kara delikler birkaç güneşin çarpışmasıyla meydana gelir. Her kara delikte zaman farklı yönde hareket eder. Kara delikler şu anda galaksimizde varsa bile bu henüz bilinmiyor.

TAKİYONLAR: Takiyonlar ışıktan hızlı hareket edebilen farazi parçacıkalrıdır. Hızlarını henüz bilinmeyen bir şeyden alırlar. Takiyonlar her 0,35 saniyede bir zamanda yolculuk yaparlar. Takiyonlar her zamanda yolculuk yaparlarken hızlanma aşamasına geçerler. Bu aşamada etraflarına bir miktar radyasyon bırakırlar. Biliminsanları bu nesneyi henüz çözemedi. Yani sırrını hala saklıyor.

Nötrinolar: Nötrinolar bilinmeyen bir şey ile enerji üretirler bu enerjiyi ısı, hız vb. şeylerde kullanırlar. Nötrinolar enerjilerini hıza çevirerek zamanda yolculuk yapabilir. Nötrinolarda biliminsanları tarafından çözülememiştir.

İNSAN VE ZAMANDA YOLCULUK: İnsan boyutu yüzünden zamanda yolculuk işin zorlaştırıyor. İmkansız gibi gelsede bu mümkün. İnsanın zamanda yolculuk yapabilmesi için vücuduna 5-6 adet takiyon enjekte edilmesi gerekir. Yalnız takiyonlar barındırdığı mineraller ve enerji yüzünden insanda aşırı yüklemeye sebep olabilir. Bu da insanın iç organlarının patlamasına sebep olur. Bu sebepten dolayı bu şık elenir diğer şık ise vücuda nötrino enjekte edilemsidir. Fakat nötrinolar barındırdıkları ısı ve enerji nedeniyle insanı direk öldürür. Yani günümüzde zaman yolculuğu çok zor. Fakat gelecekte bu gerçekleşebilir.