Kullanıcı:Vismokesanji/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

VİNSMOKE SANJİ

"Kara Bacak" Sanji olarak da bilinir (黒足のサンジ, Kuro Ashi no Sanji), Eiichiro Oda tarafından yaratılan One Piece serisindeki kurgusal bir karakterdir. North Blue'nun yerlisi olan Sanji, Germa Krallığı'nın kralı olan babası Vinsmoke Judge ve annesi Vinsmoke Sora'nın altında Vinsmoke ailesinin bir parçası olarak büyüdü.Sanji'yi yalnızca bir asker olarak gören zorlu bir babanın altında yaşarken, Baratie'ye kaçar ve burada “Kırmızı Bacak” Zeff altında yemek yapmayı öğrenir ve dövüşte bacakları kullanmasıyla karakterize edilen dövüş stilini öğrenir. Sanji, Don Krieg'e karşı yapılan savaştan sonra Monkey D. Luffy'nin korsan ekibine aşçı olarak katılan beşinci ve dördüncü üyedir.

Bounties 1,032,000,000,000 (current)

330,000,000 (third) 77,000,000 (first)177,000,000

Kişilik-

Sanji çoğunlukla soğukkanlı, soğukkanlı ve zor durumlarda soğukkanlılığını koruyan sakin bir kişi olarak görülür. Bununla birlikte, bu, bir bayanın varlığında veya bir mürettebat üyesi tarafından hakaret edildiğinde olduğu gibi, katıldığı birçok komedi şakasıyla çelişir. En önemlisi, Sanji ve Zoro'nun büyük bir rekabeti var, çoğu zaman (hem sözlü hem de fiziksel olarak) savaşmaya başvuruyorlar. Bununla birlikte, konuşmaya katıldıklarında bile, Toko'yu yanlışlıkla ölümden kurtardıklarında olduğu gibi, mürettebatlarına ve etraflarındakilere yardım etmenin yollarını bulurlar

Sanji'nin ayrıca aşık bir kişiliğe sahip olduğu, gördüğü her çekici kadınla sürekli flört ettiği ve ona "ero-cook" lakabını kazandırdığı biliniyor. Birçok hayran onların Nami ile birlikte olmasını istiyor. Çocukken bile, Baratie'de çalışırken Sanji, çekici kadın müşterilere aşık olur ve yemek pişirme sürecinde hatalar yapar. Kadınlar konusunda kendisinden daha şanslı olduğunu düşündüğü kişilere karşı da kıskançlık gösterir, örneğin Zoro'yu Hiyori ile gördüğünde.Bu doğasına rağmen, Sanji tayfasına olan bağlılığından dolayı biraz kendini kontrol ediyor, Pudding'e ilgi duymasına rağmen onunla evlenmeyi sert bir şekilde reddetmesi ve onu nazikçe yüzüstü bırakmaya karar vermesi gerçeğinin gösterdiği gibi.Ayrıca, bu tutum ve Zeff'in çoklu dersleri nedeniyle Sanji, şövalyelik biçiminde kendi katı kişisel ahlakını takip eder. Kendi hayatı pahasına bile kadınlara asla saldırmayacağına ya da onlara hakaret edilmesine izin vermeyeceğine yemin etti ve Nami ona yardım edene kadar sadece Yedi Su arkının ana düşmanlarından biri olan Kalifa'yı engelleyecek kadar ileri gitti.Ancak Sanji yardım istemedi - yardım çığlıklarına asla kulak vermeyen istismarcı bir biyolojik babayla büyüdükten sonra Sanji, günümüz serisinde Wano Arc'a kadar asla yardım istemez ve burada Nico Robin'den kendisini bir tehlikeden kurtarmasını ister. yardım etmeyi reddettiği kadın düşman. Bunun nedeni, Whole Cake Island Arc sırasında Luffy'nin onu görücü usulüyle yapılan bir evlilikten kurtardıktan sonra daha fazla savunmasız kalması ve kendini kabul etmesidir.

Sanji naziktir ve kendi güvenliği pahasına bile başkalarını tehlikede kurtarır. Çoğu zaman bu iyi kalpli doğayı kadınlara karşı sadece şövalyelik olarak tanımlar, ancak eylemlerinde sürekli olarak erkeklere de yardım eder. Babası tarafından kendisine yöneltilen tacizler arasında açlıktan kıvranan o, Don Krieg'in giriş arkı sırasında Baratie'yi devralmaya çalıştığında gösterildiği gibi, niyetleri ne olursa olsun bir insanı asla yemekten mahrum etmez. Dizi boyunca sık sık kendini diğerlerinden ayırarak gizli bir rol oynar ve bu da sonradan mürettebatın ve diğer müttefiklerin hayatta kalmasına yardımcı olur. Water 7'de, Sanji mürettebattan ayrılır ve Nico Robin'i infazı için Enies Lobby'ye giderken Puffing Tom'a binerken bulur.[16] Thriller Bark'ta Luffy'nin hayatı karşılığında hayatından vazgeçmeyi teklif eder.Zou'da Sanji, ailesiyle yüzleşmek ve Hasır Şapkaları Ateş Tankı Korsanlarından korumak için mürettebattan ayrılmaya karar verdi.Wano'da Sanji, Robin'den kendisini kurtarmasını istediğinde ilk kez bir başkasından yardım ister.

Haki-

Zaman atlaması sırasında, Katakuri'den bir jöle fasulye mermisinden kaçabildiği zaman olduğu gibi, başkalarının niyetini ve varlığını hissetmesini sağlayan Gözlem Haki'sini geliştirir. Ayrıca, vücudunun bazı kısımlarını sertleştirmesine ve Logia kullanıcılarına saldırabilmesine izin veren Silahlanma Haki'yi de kullanabilir