Kullanıcı:Tegiiin/Not defteri/Fetişizm/bozulmamış

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Popular Fetişizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Pupular anlamları adı çıkmış bir şekilde çetince devam etmektir. Birçok anlamının belirli-içerikleri, pek çok dengesiz ve istikrarsızlıkları vardır. Standart sözlüklerden son derece genel tanımalar bize yardımcı olabilir.

  • Herhangi bir nesneye sihirli bir enerjiye sahipolmak için boş inançlı bir insan tarafından inanılması
  • İrrasyonel şekilde düşkünleştirilmiş biri için olan herhangi bir şey veya faaliyet
  • Herhangi bir seksüel nesne, anormal olarak erotik hizleri uyandıran, ayak veya eldiven.

Sunulan ilk tanım en eski ve muhtemelen kelimenin orijinal algısıdır. Antropolojistler ve din tarihçileri tüm zamanların küçük objeleri ve her yere taşıyabileceğimiz primitifler üzerine çalışmışlardır: Biraz büyü veya nazar, şeytanın ruhlarını savuşturmak için manalar, hoş olmayan rüyalar veya kötü şans için rol oynayan oyulmuş sanat eserleri, taşlar, şifalı bitki, kuştüyü, ve kemik. Avrupalı gözlemciler için, büyülü düşünce türünü, az gelişmiş ırklara mahsus boş inancı temsil eder.

Fetişin bu anlamını artık büyü anlamı gibi kullanıldığını görmüyoruz. günlük konuşmada daha çok ikinci tanımı kullanıyoruz. Bu çoğunlukla insan aktivitelerinin tüm sahasını anlamların geniş sahasına iletmek için bize yardım ediyor. İnsanlar sporların fetiş yaptığını, önemli koleksiyoncular toplanan objelerin fetiş yaptığını aileler saç buklesi veya kayıp bir çocuğun bebek ayakabılarının fetiş yapabildğini söylüyorlar. Fetişizmi paylaşmayan kişi için ortak paydada, içten bağlılık tamamen garip ve çılgın, son derece şaşırtıcılık içinde açıklanamaz ve bazen rahatsız edici yol gibi görünür. Gerçi demode hislerin içindeki büyülü çekicilik gerçekten aklımaza gelmez, herşeye rağmen onlar ile ilgili davranışlarımız hakkında batıl, önyargılı ve irrasyonel olan şeyleri farkına varırız. Hala onlar bize 'büyülü düşünce'nin bir türünü göstermekteler.


Kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

http://www.powells.com/cgi-bin/biblio?inkey=62-0745321798-0