İçeriğe atla

Kullanıcı:Technoperi/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Intis Telecom uluslararası bir teknoloji şirketi, SMS sağlayıcı, SMS mesajlaşma servislerinin geliştiricisi, Cli.co URL kısaltma servisi, Uluslararası Mobil Operatörler Birliği GSMA, Mobil Ekosistem Forumu, RIPE ve ICANN üyesidir.

Faaliyet[değiştir | kaynağı değiştir]

Şirket, Cli.co URL bağlantılarını kısaltmak için kendi hizmetinin geliştiricisi ve it.com alan bölgesinin sahibi olan uluslararası bir SMS sağlayıcısıdır. Şirketin ofisleri Kazan (Rusya), Hong Kong, Londra (İngiltere), New York (ABD)'de bulunmaktadır ve Kazakistan, Özbekistan, İsrail, Almanya'da temsilcilikleri bulunmaktadır. Şirketin yazılım ürünleri Rusya, ABD, İngiltere'de kayıtlıdır. Şirket, 180 ülkede 1200 mobil operatörün abonelerine mesaj iletiyor.

2021'de Intis Telecom, it.com alan bölgesini satın alarak alan adı piyasasında kamuya duyurulan en yüksek anlaşmayı gerçekleştirdi. DN Journal'a göre, anlaşmanın fiyatı 3,8 milyon dolardı. Daha önce en pahalı alan adı Hippo.com- değeri 3,3 milyon dolardı. Şirketin yeni projesi Lizbon'daki (Portekiz) Web zirvesi 2021'de sunuldu.

Şirket ayrıca it.uk alan adının da sahibidir, 2021 yılında Intis Telecom, broker, .hn, .to, .ax, .sb, .uy, .tn, .by, kz, .ae dahil olmak üzere diğer uzantılara sahip iki harfli .it alan adlarını satın aldı. Şirketin 2.000 ila 25.000 ABD Doları arasında ödeme yaptığı, tüm bu uzantılarda 3. seviye alan adı kayıtları da sunulacak.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

Intis Telekom, girişimci Andrey Insarov tarafından 2008 yılında Kazan'da kuruldu. Şirket, 2009 yılında SMS gönderimleri konusunda uzmanlaşmaya başlamıştır.

2012 yılında şirket, Hollanda Mobile Tulip ve Alman IDM ile iş birliği anlaşmalarının imzalandığı Barselona'daki (İspanya) uluslararası Mobil Dünya Kongresi fuarına katıldı.

2018-2020 döneminde Kazakistan, Özbekistan, İsrail, Almanya'da temsilcilikler açıldı.

2020'de medya, şirketin kendi URL kısaltma hizmeti Cli.co'yu başlattığını bildirdi; 2021'de şirket, Barselona'daki Mobil Dünya Kongresi 2021'de hizmeti sundu. 2021'de Intis Telecom, ilk olarak WebSummit'te sunulan it.com alan bölgesinin resmi kayıt şirketi oldu.