Kullanıcı:Ruchanozpınar/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

UYARI!!! Yeni yayınlanan veya yakında çıkacak içerik Gojipedia şu anda bu örnek, karakter veya olay hakkında kapsamlı bilgiye sahip değil. Bu makale ortaya çıktıkça yeni bilgilerle güncellenecektir ve değişikliğe tabidir.


Godzilla[değiştir | kaynağı değiştir]

MonsterVerse tanımlamak için kullanılan bir terimdir Godzilla ve King Kong tarafından üretilen çapraz film serisi Legendary Pictures başladı 2014 . MonsterVerse, "tanımlanamayan devasa karasal organizmalar" (MUTO'lar), çeşitli şekil, boyut ve formlarda dev canavarların yaşadığı alternatif bir Dünya zaman çizelgesinde gerçekleşir. Filmlerin her biri, yaratıkları ve canavarlarla olan çeşitli karşılaşmalarını incelemeye adanmış bir kriptozoolojik organizasyon olan Monarch'ın etrafında toplanıyor. MonsterVerse'de bulunan bazı Kaiju'lar Titan olarak adlandırılır. Dosya:Godzilla king of the monsters 2019 wallpaper by mintmovi3 dd4ysnk-fullview.png|küçükresim

Genel Bakış[değiştir | kaynağı değiştir]

Çizgi roman bağlantılarında sağlanan bir evren içi arka plana göre , Monarch ilk olarak 1946'da MUTO'ların (Massive Unidentified Terrestrial Organizism) görünümünü araştırmak için kuruldu. 1954 yılında Monarch, ABD ordusu ile işbirliği içinde, sokulmuş Shinomura ve Godzilla için Bikini Atoll onlar Kale Bravo atom bombası kullanarak öldürmek girişiminde. Sadece Shimomura öldürüldüğü ve Godzilla uykuda kaldığı için girişim başarısız olur.

Monarch, 1973'te, Vietnam Savaşı'nın hemen ardından, insanlığın etkisi dışında büyük ölçüde gelişen birçok büyük yaratığın yaşadığı, keşfedilmemiş bir kara parçası olan gizemli Kafatası Adası'na bir keşif gezisine çıkar . Orada yaşayan yaratıklar arasında büyük bir insansı maymun olan Kong var . Monarch ekibinin çoğu keşif sırasında yok olur ve geri kalan hayatta kalanlar, Kong'un adanın doğal düzenini sağlamada bir tür sürüngen süper yırtıcıları ve Kong'un birincil düşmanları olan Skullcrawlers tarafından yapılan çeşitli saldırıları önlemede Kong'a yardım eder.

1995 yılında, Kafatası Adası keşif gezisinden kurtulan iki kişinin oğlu Aaron Brooks , Kong'un hala hayatta olup olmadığını ve oradaki yaratıklar üzerinde kontrol sahibi olup olmadığını görmek için adaya gizli bir görevde beş kişilik bir ekibe liderlik eder. Ekip mahsur kalınca Death Jackals , Sirenjaw ve Swamp Locust gibi yeni MUTO'larla karşılaşırlar . Yerli Iwi'nin üyeleri tarafından yönetiliyor Kabile, ekip Kong'un kökenini ve türünün sonuncusu olduğunu öğrenir. Bir yıl sonra Aaron, Kong'la tanışır ve görevden sağ kurtulan tek kişi olur. Görevle ilgili kayıtlarını 2012 yılında bulunan ve oğlunun kaderini öğrenen babasının elde ettiği Monarch kevlar çantasında denize gönderiyor.

Godzilla, Monarch'ın farkında olmadan bir çift parazitik, insektoid MUTO'yu uyandırmasının ardından 2014'te yeniden ortaya çıkıyor . Yaratıkları , askeri güçler MUTO'ların üremekte olduğu bir yuvayı yok ederken onları öldürdüğü San Francisco'ya kadar takip ediyor . Olay, dev canavarların varlığını dünyaya gösterir ve Godzilla okyanusa döner. Birkaç ay sonra Godzilla, tekrar denize açılmadan önce MUTO Prime'a geri döner ve yener . Önümüzdeki birkaç yıl boyunca Monarch, San Francisco'daki gibi başka bir felaketin tekrar yaşanmasını önlemek için diğer MUTO'ları aramak için daha proaktif girişimlerde bulunmaya başlıyor. Örgüt çabalarında Godzilla, Mothra , Rodan'dan oluşan bir canavar paketi olan Titanları keşfeder., Ghidorah , Behemoth , Methuselah , Mokele-Mbembe , Scylla , Abaddon , Bunyip , Baphomet , Leviathan , Kraken , Tiamat , Sekhmet , Yamata No Orochi , Typhon , Quetzalcoatl ve Amhuluk .

Beş yıl San Francisco savaştan sonra, anarşist tarafından yönetilen eko-terörist kadro Alan Jonah ile Ghidorah ve Rodan unleashes ORCA ait biyoakustik buluş Dr. Emma Russel onları kontrol ve dünya çapında terör yaratmak. Muazzam gücü ve gücü nedeniyle Godzilla'ya rakip bir Alfa olarak kabul edilen Ghidorah, dünyadaki diğer Titanların uyanışını tetikleyerek akıl almaz düzeyde yıkım ve insanlığın olası yok oluşunu tehdit ediyor. Bunu durdurmak için, Dr.Russell'in kızı Madison , Ghidorah'ı Boston'da Godzilla ile bir kavgaya çekmek için ORCA'yı kullanıyor.. Mothra'nın yardımıyla Godzilla, Ghidorah'ı yok eder ve ardından diğer Titanlara Alfa olur. Dünya kıyamet felaketinden kurtulurken, "Godzilla" birdenbire insanlara karşı saldırgan bir şekilde hareket etmeye başlarken, bir Monarch mezhebi Kong'u Kafatası Adası'ndan alı

Önemsiz şeyler[değiştir | kaynağı değiştir]

MonsterVerse, Heisei döneminden beri tüm filmlerin tek bir ilgili süreklilik içinde geçtiği ilk canlı aksiyon Godzilla filmleri serisidir . MonsterVerse'deki tüm filmler , Legendary'nin şu anki dağıtım ortağı Universal Pictures olmasına rağmen Warner Bros. ( Japonya hariç ) tarafından dağıtılacak . Bunun nedeni, Toho'nun Legendary ile onlara Godzilla lisansını verme anlaşmasının sadece onunla ve Warner Bros. Bu, Godzilla'nın kendisi dışında diğer markalı Toho canavarlarını içeren, Mothra , King Ghidorah ve Rodan'ın Godzilla: King of the Monsters'da yer aldığı , Amerikan yapımı ilk Godzilla sürekliliği . Mechagodzilla'nın varlığı, Godzilla: Canavarların Kralı'nın kredilerinde ima edildi, Godzilla ile Kong arasında yer alması ve böylelikle Toho'nun MonsterVerse için "Big Five" kadrosunu tamamladığına dair ağır spekülasyonlara yol açtı. MonsterVerse, Godzilla'nın ilk filmi kasıtlı olarak yok etmediği ilk seridir . Godzilla ilk filmde kahraman canavar olarak tasvir edilirken Milenyum serisi , Godzilla 2000: Millennium , hâlâ yıkıma neden olan ve insanlara saldıran Godzilla iken tasvir edilmiştir Efsanevi Pictures'ın ' Godzilla insan karakterleri kasıtlı asla görülmez yıkıma neden ya da tehdit , yine de boyutunun ve savaşlarının bir yan ürünü olarak bir miktar yıkıma neden oluyor. MonsterVerse özelliği ilk seri beri Godzilla ve King Kong arasında bir buluşma olacak Showa dönemi film, King Kong vs. Godzilla . MonsterVerse için kullanılan "M" şeklindeki logo, Monarch logosuyla neredeyse aynı görünüyor. Her iki Godzilla filmi de ilginç bir şekilde Godzilla'nın gezegeni tehdit eden karşıt Titanlar'la yüzleşmek için yükselen temasını paylaşıyor ve kargaşanın ortasında kalmaya ve yeniden birleşmeye çalışan parçalanmış bir aile ile egemenliğini iddia ediyor. Bu yeni canavarlar beri ekranda belirdi uzun zamandır ilk Muto , Kafatası Adası florası / fauna ve Skullcrawlers . King of the Monsters'ın sesli yorumunda Michael Dougherty, hem kendisinin hem de Godzilla yönetmeni Gareth Edwards'ın 1975 yapımı Jaws filminin hayranları olduğunu ortaya koyuyor , bu nedenle Edwards, ana karaktere Brody ailesinden sonra "Brody" soyadını verdi ve Dougherty adını verdi. Quint'in teknesinden sonra filminin MacGuffin cihazı .

Ürün üzerinde görüldüğü şekliyle arka planı olan logo

[[]]

Skull Island: The Birth of Kong ile birlikte kullanılan özel M-şekilli logo .
Filmler
Godzilla film serisi Godzilla Godzilla: Canavarların Kralı
King Kong film serisi
Kong: Kafatası Adası
Crossover'lar
Godzilla ve Kong
Çizgi roman
Godzilla: Uyanış
Kafatası Adası: Kong'un Doğuşu
Godzilla: Artçı Şok
GvK: Godzilla Hakimiyeti
GvK: Kingdom Kong
Godzilla film serisindeki titanlar
Kral Godzilla
Dagon (iskelet)
M.U.T.O
Kanatlı Erkek M.U.T.O
Sekiz Bacaklı Dişiler M.U.T.O
Kraliçe M.U.T.O
Mothra
Rodan
kral Ghidorah
Mekagodzilla
Behemoth
Scylla
Methuselah
Dev Örümcek
Mokele-Mbembe
Yamata Orochi yok
Sekhmet
Leviathan
Baphomet
Typhon
Abaddon
Bunyip
Tiamat
Amhuluk
Quetzalcoatl
Tanımlanamayan Anguirüs benzeri Titan
King Kong film serisi canavarları
Kong
Leafwing
Mire Kalamar
Mother Longlegs
Sker Buffalo
Skullcrawler
Spor Mantis
Hellhawk
Kong'un Annesi (iskelet)
Kong'un Babası (iskelet)
Tanımlanamayan karınca
Kimliği belirsiz geyik
Warbats
Çizgi romanlardaki titanlar
Camazotz
Dagon
Ölüm Çakal
Kutsal kaplan
Kong'un babası
Kong'un annesi
Magma Kaplumbağa
M.U.T.O Prime
Shinomura
Sirenjaw
Bataklık Çekirgesi
Psiko-kültür
Arşivler
Vinestrangler
Tanımlanamayan kaplumbağa
Romanlardaki titanlar
Etçil Bitki
Dev Yaban Arısı
Kraken
Margygr
Tanımlanamayan yılan