İçeriğe atla

Kullanıcı:Pevo666/Baby Keem

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hykeem Jamaal Carter Jr., sahne adıyla Baby Keem olarak bilinen Amerikalı bir rapçi ve plak yapımcısıdır. Carson, California'da doğup büyüyen Keem, başlangıçta ikinci mixtape'i Die For My Bitch (2019) içinde yer alan "Orange Soda" adlı single'ıyla büyük tanınırlık kazandı. Daha sonra Amerikalı müzisyen Kanye West ile "Praise God" adlı şarkıda işbirliği yaparak, şarkı Amerika Billboard Hot 100 listesinde ilk 20'ye girdi ve Amerikan Kayıt Endüstrisi Birliği (RIAA) tarafından platin plakla ödüllendirildi. Keem, ilk stüdyo albümü The Melodic Blue'yu 2021 Eylül ayında pgLang ve Columbia Records tarafından yayınlamasıyla daha da dikkat çekti. Albüm, Amerika Billboard 200 listesinde beşinci sıraya çıktı. Kuzeni Kendrick Lamar ile birlikte yaptığı "Family Ties" adlı single, Billboard Hot 100 listesinde ikinci top 20 hiti oldu ve En İyi Rap Performansı dalında Grammy Ödülü kazandı. Albümde ayrıca Travis Scott ile birlikte yaptığı "Durag Activity" ve yine Lamar ile yaptığı "Range Brothers" gibi şarkılar da bulunuyordu.


Keem, kuzeni Lamar'ın film müziği albümü Black Panther: The Album, TDE üyesi Jay Rock'ın Redemption, Schoolboy Q'nun Crash Talk albümü ve Disney'nin The Lion King: The Gift filminde yer alan "Nile" şarkısında hem söz yazarı hem de yapımcı olarak yer almaktadır.

Erken dönem[değiştir | kaynağı değiştir]

Carter, Carson, California'da doğdu. Carter, sadece dört yaşında iken müzik stüdyolarında teyzelerini ve amcalarını LimeWire kullanarak CD'ler yakarken izleyerek geçirdiği erken çocukluk dönemini yaşadı. Daha sonra, 2009 kışında Las Vegas'ta yaşarken Amerikalı rapçi Kanye West'in "808s & Heartbreak" adlı albümünü radyoda dinleme anılarını hatırladı. Bu, Carter'ın müziğe olan ilgisini daha da artırdı ve 2010 yılında müziği araştırmaya başladı. Carter, West, Kid Cudi, Lil Wayne, Eminem ve 50 Cent gibi sanatçılara özeniyordu. 2014 yılında, Carter kendi müzik kariyerine yönelmeye başladı.

Carter, "AllMightyModz" ve "HykeezyHD" adlı YouTube hesapları oluşturdu ve erken 2010'ların başında Minecraft hesabı "hykeemc" üzerinden Minecraft Survival minigames oynanış videoları paylaştı. Carter, hayranlarıyla sık sık Skype üzerinden görüşme yapar ve onlarla birlikte oyun oynardı. Bugün, Carter artık video paylaşımı yapmasa da YouTube kanalı hala SoundCloud hesabına bağlantı vermektedir.

Müzik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Keem, Amerikalı plak yapımcısı Cardo ile iki solo mixtape üzerinde çalıştı: The Sound of a Bad Habit (2018) ve Die For My Bitch (2019).

Mart 2020'de Keem, Kendrick Lamar ve Dave Free'nin şirketi pgLang'in görsel misyon açıklamasında yer aldı. Ağustos 2020'de, Baby Keem'in XXL'in 2020 Yıllık Freshman Class'ına dahil edildiği ortaya çıktı.

18 Eylül 2020'de Keem, "Hooligan" ve "Sons & Critics Freestyle" adlı iki yeni şarkıyla geri döndü. Ardından, 5 Mart 2021'de "No Sense"i yayınladı. 30 Nisan'da Keem, Amerikalı rapçi Travis Scott ile birlikte "Durag Activity" adlı şarkıyı yayınladı. Şarkıya, Keem'in kuzeni Kendrick Lamar ile yapılan "Family Ties" adlı başka bir işbirliği 27 Ağustos 2021'de eşlik etti. Bu şarkılar, Keem'in ilk stüdyo albümü The Melodic Blue'da yer aldı ve albüm 10 Eylül 2021'de yayınlandı. Albümde, Keem'in The Tonight Show Starring Jimmy Fallon'da seslendirdiği "Issues" adlı single, Amerikalı şarkıcı Don Toliver ile yapılan "Cocoa" adlı bir işbirliği, daha önceden tanıtılan "Vent" ve "Range Brothers" adlı parçalar da bulunuyordu. Keem, ayrıca Kanye West'in onuncu stüdyo albümü Donda'da da yer aldı ve Travis Scott ile birlikte "Praise God" adlı şarkıda yer aldı.

3 Nisan 2022'de Keem, "Family Ties" adlı şarkıyla Kendrick Lamar ile birlikte En İyi Rap Performansı dalında Grammy Ödülü kazandı. 28 Ekim 2022'de Keem, The Melodic Blue'nun deluxe sürümünü yayınladı. 30 Mayıs 2023'te Keem ve Lamar, sürpriz bir single ve müzik videosu olan "The Hillbillies"i yayınladı. [[Kategori:Alternatif hip hop müzisyenleri]] [[Kategori:Trap müzisyenleri]] [[Kategori:Afrikalı Amerikalı müzik yapımcıları]] [[Kategori:Afrikalı Amerikalı erkek rapçiler]] [[Kategori:Amerikalı hip hop şarkıcıları]] [[Kategori:2000 doğumlular]] [[Kategori:West Coast hip hop müzisyenleri]] [[Kategori:Amerikalı hip hop müzik yapımcıları]] [[Kategori:21. yüzyıl Amerikalı rap şarkıcıları]] [[Kategori:Yaşayan insanlar]]