Kullanıcı:Osmanlı ve Türk Mutfağı/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Türk Aşçı Haberleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Türk Aşçı Haberleri Osmanlı Saray Mutfağı ve Türk Mutfağına Hizmet Politikamızdır ;

Türk Aşçı Haberleri, Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin zengin gastronomik mirasına adanmış bir hizmet politikasını benimsemektedir. Bu politika, ulusal ve uluslararası düzeyde Osmanlı ve Türk Mutfağının, geleneksel lezzetlerimiz ve yöresel mutfaklarımızın geniş çapta tanıtılmasını ve takdir edilmesini amaçlamaktadır. Misyonumuz, aşçılık eğitimlerinin ve kurumlarının daha geniş bir kitleye seslerini duyurabilmelerini sağlamak, mutfak kültürümüz hakkında basında yer alan yanıltıcı ifadelerin düzeltilmesi, mutfak tarihimiz ve meslektaşlarımız arasında zanaatkârlık ile ahiliğin tanıtımını yapmak, ülkemize özgü coğrafi işaretli ürünler ve tescilli yemeklerimizin kamuoyu nezdinde tanıtımını gerçekleştirmektir.

Modern çağda, devletler sadece tarihleri, medeniyetleri, teknolojik ve ekonomik güçleriyle değil, aynı zamanda mutfak kültürleriyle de değerlendirilmektedir. Bu bağlamda, zengin mutfak mirasımız ve lezzet çeşitliliğimiz ülkemizin tanıtımına önemli katkılar sunma potansiyeline sahiptir.

Ne yazık ki, günümüzde birçok yurt içi ve yurt dışı restoran, Osmanlı Saray Mutfağı ve Geleneksel Türk Mutfağını yansıttıklarını iddia etmelerine rağmen, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığı görülmektedir. Ziyaretçiler, bekledikleri otantik Türk lezzetlerinin yerine, kendi mutfaklarının modifiye edilmiş versiyonlarıyla karşılaşmaktadır.

Turistler, ziyaret ettikleri ülkenin kültürü, mimarisi ve sosyal yaşam tarzıyla birlikte, mutfak kültürünü de deneyimlemeyi umarlar. "Anadolu" kelimesi, misafirlerimiz için büyük beklentiler barındırır ve bu beklentilere cevap vermek, sektördeki işletmelerin sorumluluğundadır.

Türk Aşçı Haberleri olarak, ülkemizin gastronomik değerlerinin doğru bir şekilde tanıtılması ve global standartlarda sunulması için çalışmaktayız. Bu doğrultuda, otel ve restoranların, tarihi kültür mirasımızı sergileyerek, Türk mutfağının gerçek lezzetlerini sunmaları gerekmektedir. Bu süreç, eğitim ve kalite kontrolüyle desteklenmeli, menülerimiz geleneksel Türk yemekleriyle zenginleştirilmelidir.

Coğrafyamız, birçok imparatorluğun doğuşuna ve yıkılışına sahne olmuş, kültür ve medeniyetlerin kesişme noktasında yer almakta ve dünya ülkeleri tarafından büyük bir hayranlıkla izlenmektedir.

Türk Aşçı Haberleri olarak, tarihi ve manevi değerlerimizin farkında olarak, Anadolu kimliğimizi ve gerçek zenginliğimizi her zaman öne çıkarıyoruz. Geleneksel Türk Mutfağı ve yöresel mutfaklarımızın dünya çapında tanınması ve takdir edilmesi temel hedefimizdir.

Bu amaçla, Türk Aşçı Haberleri, hiçbir dernek veya federasyona bağlı olmayıp, yönetim ve danışma kurulumuzun liderliğinde, sektörel sorumluluklarımızı yerine getirme yolunda ilerlemekteyiz. Birlikten güç doğar anlayışıyla, aşçılık camiasına ve mesleki geleceğimize yönelik sağlam adımlar atmaya devam edeceğiz.

Saygılarımla, Türk Aşçı Haberleri Yönetim ve Danışma Kurulu Başkanı Şef Aşçıbaşı Ahmet Özdemir

Türk Aşçı Haberleri Yönetim ve Danışma Kurulu başkanı. Has Aşçıbaşı Ahmet Özdemir