İçeriğe atla

Kullanıcı:Onurkarakoc13/SDÜ İnşaat Topluluğu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
 Süleyman Demirel Üniversitesi'ne bağlı olarak 19 Aralık 2008 yılında inşaat mühendisliği öğrencileri ve Dr. Öğr. Üyesi İlyas Devran Çelik tarafından kurulan Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Topluluğu kurulduğu günden bugüne üniversite öğrencilerinin sosyal ve kültürel alanlarda etkinlikler düzenleyerek, akademi ve kariyer odaklı konferanslar vererek, teknik alanda birçok gezi ve aktivite yaparak kendilerini geliştirmelerini hedefleyen bir öğrenci topluluğudur.
 Türkiye İnşaat Mühendisleri Toplulukları Birliği (İMTB) üyesi ve kurucu topluluklarından biridir. 
 Çatısı altında bulunan ve gönüllülerden oluşan üyeler ile birlikte birçok gezi, organizasyon, sosyal sorumluluk projeleri, Ar-Ge çalışmaları, eğitim ve meslek konferansları gibi çeşitli etkinliklere imza atan SDÜ İnşaat Topluluğu üniversite öğrencilerinin akademik ve kariyer hayatlarının yanı sıra sosyal ve kültürel alanlanlarda hayatlarına renk katmayı amaçlamaktadır.
 Geçmişten günümüze devam eden kariyer günleri kapsamında düzenlenen "İnşaat Zirvesi" etkinliği, topluluğun imza etkinliği olup her sene Türkiye’deki önemli inşaat ve mimarlık firmalarının yöneticilerini üniversite öğrencileriyle buluşturmaktadır. Ulusal çaptaki İnşaat Zirvesi etkinliğinin misyonu gelişen ve yenilenen inşaat sektörünü genç beyinlere aktarmak, grup etkinlikleri ile katılımcıların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemektir. 
 2015 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin temelini attığı ve yeşil bina konsepti ile tasarlanan topluluk binası Türkiye'nin ilk ve tek tamamen üniversite öğrencilerinin emek ve uğraşları sonucu bitirilmiş topluluk binası olarak 2022 yılında öğrencilerin hizmetine açılmış olup eğitime ve aktivizme katkı sağlamaktadır. 
 2017 yılında Sign of the City Awards "En İyi Sosyal Sorumluluk Projesi Jüri Farkındalık Ödülü" 'ne layık görülen "Pembe Baret" sosyal sorumluluk projesi ile Türkiye ekonomisinin bel kemiği niteliğindeki inşaat sektöründe kadın istihdamını artırmak, genç kadın mimar ve
mühendis adaylarının gelecek umutlarını güçlendirmek için yola çıkılarak Türkiye genelinde kadın milletvekili, akademisyen ve öğrenciler olmak üzere on bini aşkın pembe baret dağıtıldı.