İçeriğe atla

Kullanıcı:Nazimnks/madde adı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Babaannem Geri Döndü

Kahramanımız Çınar çok yaramaz ve meraklı bir çocuktur ve yaramazlığının sebebinin can sıkıntısı olduğu söylenir. Okulda ve evde çeşitli şakalar yapar. Annesi Leyla ve babası Yusuf da çalışıyor ve eve döndüklerinde çoğu zaman yorgun ve Çınar’a bakamıyorlar. Çınar ile oynamazlarsa Çınar daha da sıkılır. Ailesi ise Çınar’ın şakalarından sürekli şikâyet eder ve bir an önce büyümesini ister. Çınar’ın teyzesi Ayşe ve kocası Murat, Çınar’ın kuzeni Beren ile yan komşudur. Beren ve Çınar pekiyi anlaşamıyorlar ama sonuçta aynı yaşta kuzenler. Ayşe, Beren ve Yusuf, Çınar’ın babaannesi Hasibe Hanım’a sürekli şikâyette bulunurlar.

Hasibe Hanım, onlara bir zamanlar çocuk olduklarını hatırlatmak için bir oyun oynamaya karar verir. Bir gün kapıyı açtıklarında Hasibe Hanım iki kedi, bir köpek, bir muhabbet kuşu, bir balık ve bir kaplumbağa ve 15 bavulla kapıya gelir ve onlara Çınar’larda yaşayacağını söyler. Ama normalden çok farklıdır. Çocuk gibi davranmaya başlar. O, mızmız, dağınık, yaramaz bir genç çocuğa dönüşür. Yusuf, Ayşe, Leyla ve Murat ne yapacaklarını bilemezler ve Hasibe Hanım’ın peşine düşerler, Çınar ve Beren’in de kafası çok karışır bu duruma… Getirdiği bavullar arasında taş, sopa, küçük kâğıt parçaları, eski gelinlik ve boya gibi çeşitli eşyaların bulunduğu 15 bavul gelir ve aynı evde birlikte kalacaklarını söylerler. Hep duvarları boyuyorlar, çizgi film izliyorlar, evde futbol oynuyorlar, taşları boyuyorlar ve bu taşları tezgâhlarda satmaya çalışıyorlar.

Eski bir gelinlik giyip bütün gün taşımak, külotlu çorap ve pardösü ile dışarı çıkmak ve türlü türlü şeyler yapmak istiyor. Yusuf, Leyla, Ayşe, Murat, Çınar ve Beren, Hasibe Hanım’ı durdurmak için çeşitli yollar deneyip dururlar. Ayşe’nin psikolog arkadaşına giderler ve Hasibe Hanım’ın Davranışsal Çocuk Sendromu olduğunu söylerler. İnternette bu sendrom hakkında bilgi yoktur. Ne yapacağını şaşıran Çınar, Hasibe Hanım’a ailesinin istediği gibi davranmaya karar verir ve aile faaliyetlerinin sayısını artırır. Ailesi ve babaannesi Hasibe Hanım ile ormanda yürüyüş, çeşitli piknikler, ormanı tanıma ve babaannesi ile resim yapma gibi birçok aktivite yapmaya başlarlar. Okuduğum en ders verici nitelikteki bu kitabı sizlerle paylaşmak istedim. Çocuklarımızın yaramazlık yaptığı dönemlerde bu denli yaklaşımlar yaparak onları doğru yola sevk etmek gerektiğini daha iyi vurgulayan çocuk kitabını, çocukları olan her bireyin okumasını tavsiye ediyor, keyifle okumanızı diliyorum.

https://kitapdiyari.com.tr/yeni-cikan-kitaplar/babaannem-geri-dondu/