İçeriğe atla

Kullanıcı:Mustykilic/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Mustafa KILIÇ, Mardin Kızıltepe’de doğdu. Muş Alparslan Üniversitesi Radyo ve Televizyon Programcılığı bölümünü birincilik ile tamamladı. Daha sonra lisans tamamlamak üzere İstanbul Yeni Yüz Yıl Üniversitesi Gazetecilik bölümünü kazandı.Muş Alparslan Üniversitesi Basın-Yayın biriminde çalıştı, TRT’de eğitim aldı, Ezgi Dergisi Haber Koordinatörü olarak görev yaptı. 2016-2023 yıllarında Mardin Valiliği’nde çalıştı. Mardin Büyükşehir Belediyesinde çalışmaya devam etmektedir. Anadolu Ajansı ve GezginFoto Dergisi Foto Muhabiridir. Dünya Basın Federasyonu (DBF) Üyesidir. AFAD Gönüllüsüdür. AFIAP – GPU CR1- G.APS -COSBR – Hon.F.NOBEL – Hon.CPE – Hon.MUFSAD– Hon.BGF ünvanlarına almaya hak kazandı. FIAP 13.DÜNYA KUPASI 2018, “13th FIAP Clubs’ World CUP” Sonucunda Dünya İkinciliği / FIAP GÜMÜŞ MADALYA alarak büyük başarıya imza attı. 2022 yılında Dünyanın en prestijli fotoğraf festivallerinden olan Siena Awards Fotoğraf Festivalinde ”SİENA OLAĞANÜSTÜ SANAT ESERİ” ödülünü aldı ve 2022 WPE Uluslararası Dünya Avrupa Fotoğraf Ödülleri’nde WPE SILVER AWARD ödülünü aldı.

2018 yılında Mardin Büyükşehir Belediyesi destekleri ile 20 ‘e yakın özel eğitimli çocuklara fotoğraf eğitimi verdi ve fotoğraf sergisini açtı. 2022 yılında düzenlenen 12. Uluslararası Fotoğraf Festivali, BursaFotoFest’de Mezopotamya’da Yaşayan “Deq-Dövme” Geleneği Projesi ile yer aldı.

Fotoğrafçılığa 2009 yılında başladı, Mardin’i ve eski Mardin’i konu alarak fotoğraflamaya başladı ve çalışmalarına halen devam etmektedir. Ulusal yarışmalarda jürilik yaptı.Birçok dergide fotoğrafları yayınlandı, bir çok fotoğraf sergisi açıldı,Ulusal ve Uluslararası yarışmalarda derece ve ödüller aldı.