Kullanıcı:Mertcan3325/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

IEEE Xplore

Elektrik ve elektronik, bilgisayar, bilgi teknolojileri, bioteknoloji, fizik ve ilgili diğer bilimlerdeki yayınları kapsamaktadır.

IEEE Xplore® ile;

• Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE) ve Institute for Electrical Engineers (IEE) tarafından 1988’den günümüze yayınlanmış bütün süreli yayınlarına (journal, transaction, magazine, letter),

• IEEE ve IEE tarafından 1988’den günümüze kadar gerçekleştirilmiş bütün konferanslarına ait bildirilere,

• Bütün güncel IEEE Standartlarına, • 1950-1988 arasında yayınlanmış IEEE dergileri ve konferans bildirilerinden seçilmiş makalelere, tam metin olarak erişilmektedir.

KULLANIM BİLGİLERİ

1. Tables of Contents Modülü:

Üç farklı arama türü vardır. Bunlar:

Journals&Magazines: IEEE ve IEE süreli yayınlarının tam metin makalelerine menü biçiminde erişimi sağlar. Journals & Magazines linkini tıkladıktan sonra gelen ekranın üst tarafında yer alan kutucuğa dergi isminde geçen kelimeyi girerek “GO” butonunu tıkladığınızda girdiğiniz kelimenin geçtiği dergilerin listesini sağlarsınız. Alt taraftaki alfabetik çubuk ile dergi adının ilk harfini alfabetik sıralamaya göre belirleyerek hızlı biçimde seçtiğiniz harf ile başlayan dergilerin listesine ulaşırsınız. En alt tarafta verilen dergi adlarından istediğinizin üstünü tıklayarak o derginin basım yılları (ciltleri) ve sayılarının görüntülendiği listeye ulaşırsınız. Gelen ekranda sağ tarafta yer alan “Search” fonksiyonu sadece bu dergi içinde belirli anahtar kelimeler için arama yapma olanağı sunar.

Conference Proceedings: IEEE ve IEE konferanslarının tam metin bildirilerine menü biçiminde erişimini sağlar. Conference Proceedings linkini tıkladıktan sonra gelen ekranın üst tarafında yer alan kutucuğa konferans isminde geçen kelimeyi girerek “GO” butonunu tıkladığınızda girdiğiniz kelimenin geçtiği konferansların listesini sağlarsınız. Alt taraftaki alfabetik çubuk ile konferans adının ilk harfini alfabetik sıralamaya göre belirleyerek hızlı biçimde seçtiğiniz harf ile başlayan konferans listesini sağlarsınız. En alt tarafta verilen konferans adlarından istediğinizin üstünü tıklayarak o konferansın gerçekleştirildiği yıllara(ciltlere) göre bildirilere ulaşırsınız. Gelen ekranda sağ tarafta yer alan “Search” fonksiyonu sadece bu konferansa ait bildirilerde belirli anahtar kelimeler için arama yapma olanağı sunar.

• Standards: IEEE standartlarının güncel biçimi ile tam metin dokümanlarına menü biçiminde erişimini sağlar. Standards linkini tıkladıktan sonra gelen ekranın üst tarafında yer alan kutucuğa standart isminde geçen kelimeyi girerek “GO” butonunu tıkladığınızda girdiğiniz kelimenin geçtiği standartların listesini sağlarsınız.Alt tarafta verilen standart adlarından istediğinizin üstünü tıklayarak o standardın tam metni ve özet bilgilerine ulaşırsınız.

ScienceDirect

Ulusal Tez Merkezi

ACM Dıgıtal Library