Kullanıcı:Mertayanoglu/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Saba Naghsh
Doğum02 Şubat 1992(1992-02-02) (28 yaşında)
MilliyetTürk
Meslekİç Mimar / Sunucu / Binici
Etkin yıllar2010 - Günümüz
TelevizyonTJK TV

Saba Naghsh(Türkçe okunuşu: Saba Nagş)(2 Şubat 1992), İç Mimar / Sunucu / Binici. Moda editörlüğü ve yayın yönetmenliği görevlerinden sonra TJK TV Rota programını sunmaya başlayarak spor dünyasına güzellik ve şıklığı ile damgasını vurdu.

Hayatı[değiştir | kaynağı değiştir]

Güzel sanatlar lisesinden mezun olan Saba Naghsh mezuniyetinin ardından 2010 yılında dil eğitimi almak üzere Londra'da bulundu. Burada EF London dil okulunda eğitimini üstün başarıyla tamamladı. Ardından İstanbul Beykent Üniversitesi'nde İç Mimarlık bölümünden mezun oldu. Özellikle tiyatro ve müziğe olan merakı sebebiyle yurtiçi ve yurtdışı birçok workshop ve eğitimlere katıldı. Bu eğitimler ve workshoplar içindeki araştırmacı ruhu keşfetmesini sağladı ve sonrasında medya ile ilgilenmeye başladı.

Okul eğitimi sonrasında ulusal basın kuruluşlarında ve sektörde çeşitli görevlerde ve editörlük görevinde bulundu. Doğuş Yayıncılık ve Bazaar Arabia dergisinde moda editörlüğü yaptı. Bu süreçte Dialog iletişim ve anlatım merkezinde diksiyon ve spikerlik eğitimi de aldı.

Küçüklüğünden beri atlarla ilgilenmesi, at sahibi olması ve profesyonel düzeyde binicilik yapması sayesinde 2016 yılında TRUVA At ve Binicilik Dergisi'ni kurdu ve haber müdürlüğü ile yayın yönetmenliği görevlerini üstlendi ve iki yıla yakın bir süre atçılık camiasına hizmet etti. 2018 yılında TJK TV bünyesine resmi Türkiye Jokey Kulübü atçılık ve sektörel programı olan ROTA'yı sunmayı kabul ederek destek vermeye başladı. Aynı zamanda yapımcılığını da üstlendi. Ayrıca sektördeki geniş bilgisi sebebiyle Türkiye Jokey Kulübü'nün dergisinde Editörlük ve köşe yazarlığı görevlerini de kabul ederek tecrübelerini geniş kitlelere ulaştırmaya devam etmektedir.

Dubai World Cup 2019'da festivalin "En Şık ve Güzel Kadını" seçilerek Türkiye'nin güzelliği ve şıklığı uluslararası tescilli ilk spor spikeri ünvanını aldı.

Türkiye Jokey Kulübü desteği ile pandemi sürecinde iki yıl üst üste dijital şıklık yarışmalarında organizatörlük ve jüri üyeliği yaptı.

Spor ve moda dünyasındaki katkılarının yanı sıra eğitimini almış olduğu İç Mimarlık alanında faaliyetlerini sürdürmekte ve bu alanda hizmet vermek üzere kendi Sanat ve Mimarlık Galerisini açmak üzere girişimleri bulunmaktadır.

Konuştuğu Diller[değiştir | kaynağı değiştir]

Ödülleri[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]