Kullanıcı:KaceeMarket/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Bitexen[değiştir | kaynağı değiştir]

Bitexen Teknoloji A.Ş.
SloganHer an her yerde Bitexen!
Kuruluş27 Nisan 2018
Genel merkeziİstanbul, Beşiktaş
Çalışan sayısı100-200
Web sitesihttps://www.bitexen.com

Bitexen Teknoloji, dijital varlık alım-satımı, depolanması saklanması, yönetilmesi transfer edilmesi ve ödeme aracı olarak kullanılabilmesi, bu alanda teknolojiler üretilmesi için en kolay, en hızlı ve en güvenilir ürünleri üreten yenilikçi bir FinTek şirketidir. 2 Nisan 2018 yılında Türk yazılım mühendisleri tarafından kurulan Bitexen Teknoloji, İTÜ ARI Teknokent’te geliştirdiği yenilikçi ürünleriyle, finans teknolojisi sektöründe küresel bir oyuncu olmayı hedeflemektedir.

Bitexen Teknoloji’nin 25 Aralık 2020 tarihli Genel Kurul kararı üzerine, şirket sermayesini 25 milyon TL’ye yükseltilmesine ilişkin İstanbul Ticaret Odası’na yaptığı başvuru 11 Mayıs 2021 tarihinde tescil edilmiştir. [1]

Tarihçe[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 27 Nisan 2018 tarihinde İTÜ ARI Teknokent’te kuruldu.
  • 27 Ağustos 2018 tarihinde 15 milyon arz ile sınırlı EXEN Coin’i piyasaya sürdü. [2]
  • Eylül 2020’de Blockchain Türkiye Platformu’na Platin Üye oldu. [3]
  • Ekim 2020’de CryptoCamp Turkey’in ana sponsoru oldu. [4]
  • Kasım 2020’de Adana Demirspor Kulübü’nün forma göğüs sponsoru oldu. [5]
  • Kasım 2020’de İTÜRO Lite’ın ana sponsoru oldu. [6]
  • Aralık 2020’de Bitexen Dijital Varlık Alım Satım Platformu, Kaspersky‘nin Uygulama Güvenliği Denetimi’nden başarıyla geçti. [7]
  • Şubat 2021’de Ponte Global ile iş birliği yaparak dijital altın olan GOLDp’yi listeledi. [8]
  • Şubat 2021’de Adana Demirspor Coin (ADSC)’i ve ödeme sistemini piyasaya sürdü. [9]
  • Şubat 2021’de Boluspor Kulübü’nün forma sırt sponsoru oldu.[10]
  • Nisan 2021’de Boluspor Kulübü ile teknoloji iş birliğini duyurdu. [11]
  • Nisan 2021’de Kayserispor Kulübü ile teknoloji iş birliğini duyurdu. [12]
  • Nisan 2021’de Giresunspor Kulübü ile teknoloji iş birliğini duyurdu. [13]
  • Mayıs 2021’de Sivasspor Kulübü ile teknoloji iş birliğini duyurdu.[14]


Sunduğu Hizmetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Bitexen Dijital Varlık Alım Satım Platformu: Türkiye’de kurulu ve İTÜ ARI Teknokent teknoloji geliştirme bölgesinde faaliyet gösteren Bitexen Teknoloji A.Ş tarafından geliştirilmiş, gelişmiş̧ teknolojileri küresel bir bakış̧ açısıyla kullanarak, Türkiye ve dünya çapında blokzincir ve dijital varlık konusunda insanların etkileşimini artırmak üzere çalışan en kolay, en hızlı, en güvenilir ve en geniş̧ ürün yelpazesine sahip bir yeni nesil ekonomi platformudur.

Bitexen.com; bankacılık, parite ve türev yatırım araçları alım-satım platformları, ödeme sistemleri, bilgi güvenliği, finansal suistimallerin önlenmesi ve inovasyon konularında yıllarca çalışmış olan Türk mühendisler tarafından geliştirilmiştir. Bitexen; mevcut yerel ve global dijital varlık alım-satım platformları analiz edilerek, yenilikçi ve dijital varlık yatırımcısının temel ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek global platformu oluşturma hedefiyle hayata geçirilmiştir.


EXEN Coin: Kısa bir süre içerisinde dijital varlık dünyasında ilgi uyandıran ve ülkemizin sınırlarını aşarak dünya dijital varlık borsalarında işlem görmesi hedeflenen Türkiye’nin ilk yerli coin’idir. EXEN Coin, Bitexen Teknoloji tarafından Ethereum blokzinciri üzerinde ERC-20 Token standardı ile sadece 15 Milyon adet üretilen yeni bir dijital varlıktır. Bitexen Teknoloji, her ay bulunduğu dönemde dijital varlık alım-satım ve transferlerinden elde ettiği kriptopara cinsinden oluşan komisyon ve hizmet bedeli gelirlerinin bir kısmını harcayarak, EXEN Coin tahtalarında kullanıcılarından EXEN Coin’lerini satın alır ve alınan EXEN Coin’ler blockzincir üzerinde imha edilerek[15] toplam EXEN Coin arzı azaltır. Bu sayede kullanıcıları, ellerindeki EXEN Coin’leri değerlendirerek kazanç sağlayabilmektedirler.


Bitexen Akademi: Blokzincir ve kripto paralara dair bilgilere ulaşmak isteyen herkes için oluşturulmuş ücretsiz ve anlaşılması kolay içeriklerin üretildiği bir platformdur. Platform üzerinde Türkiye’den ve dünyada günlük haberler, araştırma yazıları ve blog yazıları bulunmaktadır. Bitexen Akademi ile okuyucular öğrendikleri bilgiler ile sektörde hâkim konuma yükselebilir veya yatırımcılar günlük gelişmeleri takip ederek ve projeler hakkındaki detaylı yazılara ulaşarak sektör hakkında birçok bilgiye ulaşabilirler. Düzenli, kaliteli ve detaylı bilgilerin dijital varlık ekosisteminde eksik olduğunu düşünerek oluşumunu sağladığımız Bitexen Akademi dijital varlıklara ilgi duyan kurum ve kullanıcıları bilgilendirmeyi hedeflemektedir.


White Label Çözümleri: Bitexen Teknoloji, sunduğu White Label çözümleriyle, blokzincir ekosistemine yeni katılan şirketlere yol gösterici olup, sisteme daha hızlı ve kolay bir şekilde entegre olmalarını sağlamaktadır. Bitexen Teknoloji blokzincir ve dijital varlık sektöründeki deneyimlerini yeni kurulan, ekosisteme yeni katılan şirketler ile paylaşarak ekosistemin daha hızlı ve sağlıklı büyümesine katkı sunmayı hedeflemiştir.


Kurumlar İçin Sektör Eğitimleri: Bitexen Teknoloji, dijital varlık ekosisteminde sahip olduğu know-how bilgisini dijital varlıklar konusunda hukuki, operasyonel, sektörel bilgi, teknolojik, güvenlik ve saklama başlıklarında diğer kurumlara aktarmaktadır. Hukuki alanda, dijital varlıkların ve dijital varlık platformlarının hukuksal işleyişleri, vergilendirme süreci eğitimlerini, operasyonel alanda, dijital varlık şirketlerinin iç işleyişlerine yönelik ve çalışan eğitimlerini, güvenlik ve saklama alanlarında, dijital varlıkların sıcak ve soğuk cüzdanlarda saklanması ve platformun güvenliğine yönelik diğer kurumların eğitimlerini, sektörel bilgi alanında, Bitexen Akademi’de sunduğu dijital varlık ekosistemine yönelik yeni başlayanlardan profesyonellere kadar uzanan geniş yelpaze eğitimlerini, teknolojik alanda ise dijital varlıkların, dijital varlık platformlarının, dijital varlık cüzdan ve dijital varlık ödeme yöntemlerinin işleyişi eğitimlerini kapsamaktadır.


Dijital Varlık Oluşturma Hizmetleri: Kurumların, kuruluşların ve bireylerin ihtiyaçlarına göre; hizmet (utility), varlık (security), ödeme (payment) gibi dijital varlıkların altyapısını oluşturarak maliyeti düşük ve hızlı blokzincir teknolojisi ile günlük işlevselliği artırmayı hedefler.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Bitexen Sermaye Artırımı". 
  2. ^ "EXEN Coin". exencoin.com. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  3. ^ Yalçın, Funda Güleç (2020-09-08). "Bitexen Blockchain Türkiye Platformu'na üye oldu | Fintechtime". Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  4. ^ "Crypto Camp Turkey'de blockchain ele alınacak". platinonline.com. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  5. ^ "Alt liglerden haberler 15.11.2020". Fotomaç. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  6. ^ "Bitexen Teknoloji İTÜRO LITE'ın ana sponsoru oldu". CNN Türk. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  7. ^ "Kaspersky Bitexen'i denetledi". Ensonhaber. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  8. ^ "Altın'da Devrim! Bitexen Ve Ponte Global İş Birliği". Ensonhaber. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  9. ^ "Bitexen'den Adana Demirspor'a özel coin ve ödeme sistemi - Ekonomi haberleri". www.dha.com.tr. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  10. ^ "Boluspor Bitexen ile 1,5 yıllık sponsorluk anlaşması imzaladı". Bolu Gündem Gazetesi. 2021-03-11. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  11. ^ "Bitexen Teknoloji A.Ş. ile sponsorluk sözleşmesi imzaladık - Boluspor Klübü". boluspor.org.tr. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  12. ^ "Kayserispor ve Bitexen arasında teknoloji iş birliği - Son Dakika Spor". Sondakika.com. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  13. ^ "GZT Giresunspor ve Bitexen arasında teknoloji iş birliği anlaşması". www.trtspor.com.tr. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  14. ^ "Sivasspor ve Bıtexen arasında teknoloji iş birliği - Ekonomi haberleri". www.dha.com.tr. Erişim tarihi: 2021-06-14. 
  15. ^ "EXEN Coin Yakım İşlemleri".