İçeriğe atla

Kullanıcı:Gnomate/Güncel Olaylar/İşleyiş

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Güncel olaylar portalı* ana sayfası ve alt sayfaları; günlük bazda haberleri bağlantılarıyla birlikte listelediğimiz, haberlerle ilgili maddelere arkaplan oluşturduğumuz ve haberle alakalı bu maddelere yönlendirip kullanıcıların daha fazla bilgi edinebilmelerini hedeflemektedir. Haberlerin yanında, gelişmeler ve trendler ile alakalı, burada listelenmeye değer gelişmelere yer verilebilmektedir. Ancak; köşe yazıları, başyazılar gibi haberden, gelişmeden ziyade kişisel görüşleri belirten yazılar ile, Vikipedi'de halihazırda yer alan VP:TBA, VP:KD, VP:D, VP:MİLLÎ, VP:KÜRSÜ, VP:GGB ilkelerine aykırı katkılara yer verilmemektedir.

Güncel olaylar sayfası Vikipedi'ye nasıl katkı sağlar?

[değiştir | kaynağı değiştir]

Günümüzde insanlar, güncel olaylarla ilgili webde yaptıkları aramalar sonucu, büyük ihtimalle ilgili Vikipedi maddesini ziyaret edip bilgilenmek isteyeceklerdir. Eğer ilgili madde ya da maddeler iyi ve yeterli bir şekilde hazırlanıp kaynaklandırılır ve güncel olaylar sayfasına bağlantı verilirse, bu ziyaretçilere yararlı olunabilir. Bu sayfanın ve sayfadaki gelişmelerin, gelişmelerle ilgili maddelerin güncel tutulması halinde, ziyaretçilerin sayfayı ziyaret edip güncel olayları takip edebileceği ve ilgili maddelerden daha da bilgilenebileceğinden, ziyaretçi açısından itibar kazanmak mümkün olur.

  • *Bu sayfanın yazıldığı ve yayınlandığı esnada aktif bir portal sorumlusu bulunmadığı için portal harici bir kullanım söz konusu olabilir.