Kullanıcı:Do74x/Jacopo Hosciuc

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jacopo Hosciuc
Kişisel bilgileri
Doğumu12.10.2005

Jacopo Adriano Hosciuc Rumen yüksek hızlı motosiklet sürücüsüdür.

Spor kulübü[değiştir | kaynağı değiştir]

Jacopo Hosciuc, Romanya 'da, yöneticisi babası Adrian Hosciuc olan HOS Yarış Takım Sporları Kulübü'nde kayıtlıdır. Spor kulübü ayrıca üyeler Cristian Ghitea ve Denis Oros içerir.

Jacopo şu anda İspanyol takımı Pinamoto ile Avrupa Stok Şampiyonası'nda Yamaha R6 motosikletiyle yarışıyor.

kariyerin başlangıcı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir motosikletle ilk teması 2010 yılındaydı, o zamanlar 4 yaşında olan Jacopo,birçok kupa kazandığı (orta-güney İtalya ) bir mini motosiklet kullanıyordu.

İtalya Ulusal Şampiyonası[değiştir | kaynağı değiştir]

Jacopo, 2014 yılında 8 yaşındayken Phantom takımıyla ilk kez İtalya'nın bir ulusal şampiyonasına katıldı ve sezonu genel olarak 8. sırada tamamladı. 2015 yılında Rumen pilot aynı şampiyonaya katıldı, ancak daha yüksek bir kategoride, Jacopo'nun (Phantom) katıldığı takım teknik nedenlerle rekabet sezonunu bıraktı. 2016' da paralel iki şampiyona (Romanya ve İtalya) yapan genç sürücü, İtalya PreMiniGP şampiyonasına katıldı ve sezonu 3. sırada tamamladı.2017'de Jacopo, MiniGP şampiyonasına yükseldi ve burada sezonu 8. sırada tamamladı. 2018 yılında 12 yaşında büyük bir adım atan Rumen pilot, Flash Motors ( Honda ) e kibi ile PreMoto3 sınıfında İtalya Ulusal Şampiyonası'nda (CIV) yarışan 125cc, iki zamanlı bir motosiklete geçiş yaptı., sezonu ikinci sırada bitirerek birçok insanı memnun etti, bu onun böyle bir bisikletle ilk yılı. 2019 yılında 13 yaşında daha da büyük bir adım atarak 250cc, 4 zamanlı bir motosiklete geçiş yaparak AcademyGP takımı ile aynı Italya şampiyon asında yarıştı ve sezonu 5. sırada tamamladı.2020 yılında Jacopo Hosciuc performans sergiledi. 13. sırada yer aldığı İtalya şampiyonasının en önemlisi olan Moto3 kategorisinde bir joker.

Romanya Ulusal Şampiyonası[değiştir | kaynağı değiştir]

İtalya şampiyonasını ve Romanya şampiyonasını paralel olarak gerçekleştiren 2016 yılı, Jacopo Hosciuc' un 50cc sınıfında Romanya Ulusal Şampiyonası'na ilk katılımını temsil ediyordu ve burada 8 yarışın hepsini kazanarak bu kategoride şampiyonluk elde etti. Jacopo, 2017 yılında 85 cc sınıfında yarıştı ve katıldığı 6 yarıştan 6' sını kazanarak yine ulusal şampiyon unvanını aldı.

MotoRC[değiştir | kaynağı değiştir]

2021'in sonunda Jacopo Hosciuc, Romanya özel şampiyonası MotoRC' nin Stock300 sınıfında yarışma daveti aldı ve ilk denemede yarışı kazan mayı başardı vebu kategoride yeni bir tur süresi rekoru kırdı.

Kuzey Yetenek Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

2020' de Jacopo, Dorna (Moto GP haklarının sahibi) tarafından düzenlenen bir yarışma olan Northern Talent Cup'a katılmak üzere seçildi ve burada 250 cc KTM'de (4 zamanlı) 100% Romanyalı kendi takımıyla yarıştı. Sezonu 5.sırada bitiren HOS Racing Team 2021' de dahil olmak üzere dört kez podyumda 6 sırada bitirdi. Nordic yetenek kupasında geçirilen iki sezonda Jacopo Hoșciuc, 22 yarış, bir zafer ve 7 podyum elde ederek, istatistikleri gıpta edilecek şekilde rekabetin baş kahramanlarından biriydi.

Avrupa Yetenek Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

2019'un sonunda Jacopo Hosciuc, Valencia'da 25. sırada yer aldığı İspanyol pisti "Ricardo Tormo" da bir joker karakter sergiledi.

Avrupa Stok Şampiyonası[değiştir | kaynağı değiştir]

Kasım 2021'de Jacopo Hosciuc, o zamanlar Avrupa Moto2 Şampiyonası'nın bir parçası olan Avrupa Stok Şampiyonası yarışına Valensiya pisti "Ricardo Tormo"ya katıldı, ancak maalesef yarışı, doğa tekniği sorunlarıyla karşılaşarak yalnızca bir turdan sonra sona erdi. ve terk etmek zorunda kalmak. 2022 sezonunda Jacopo, İspanyol takımı Pinamoto-Avintia ile tam bir sezonun ardından Stock sınıfında genel klasmanda 9. oldu. Şubat 2023'te Jacopo Hosciuc'un kayıtlı olduğu spor kulübü HOS Racing Team, Avrupa Stok Şampiyonası'nın yeni formatındaki varlığını sosyal ağlar aracılığıyla doğruladı.

İspanya Kupası[değiştir | kaynağı değiştir]

Nisan 2023' te Jacopo Hosciuc, Avrupa Stok Şampiyon ası başlamadan önce motosikleti test etmek amacıyla İspanyol Hızlı Motosiklet Kupası'nın Supersport kategorisinde bir etabında joker karakter sergiledi. Yarış, Valensiya pisti RicardoTormo' da gerçekleşti. Hosciuc, Avrupa şampiyon asında yarıştığı aynı takım olan Pinamoto ile katıldı. Yarışı iyi başladı ve önemli pozisyonları 3. sıraya yükseltti. Ancak birkaç tur sonra, yarıştaki başka bir katılımcının yağ sızıntısı nedeniyle, Jacopo ve diğer iki yarışmacı hemen motosiklet selesinden fırlayarak Rumen pilotun terk edilmesine neden oldu. Ancakyarıştaki en hızlı turu (1:38.2) başardı ve 2023 Avrupa Şampiyonası sezonunun başlangıcı için hazırladığı şeyden memnun olduğunu ilan etti.

[[Kategori:21. yüzyılda Rumenler]] [[Kategori:2005 doğumlular]]