Kullanıcı:Coolrabus54/deneme tahtası
Murat BARIŞ - Siyaset Bilimci
[değiştir | kaynağı değiştir]Hakkında
[değiştir | kaynağı değiştir]1976 yılında Sakarya Karasuda doğdu. İlk ve ortaöğretimini burada tamamladı. Aslen Rizeli bir ailenin çocuğu olmasına karşın, Eğitim, İş ve Akademik hayatı İstanbul da geçmiştir.
Eğitim ve Akademik Geçmiş:
Siyaset Bilimci Murat BARIŞ Anadolu Üniversitesi'nde İşletme alanında Lisans ve İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında Lisans Eğitimini tamamladıktan sonra, İstanbul Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi alanında Yüksek Lisans Programını başarıyla tamamlayarak, Yüksek Lisans ve Siyaset Bilimi Uzmanı derecelerini elde etmiştir.
Araştırma ve Uzmanlık Alanları:
Siyaset Bilimci BARIŞ'ın uzmanlık alanları arasında Kamu Politikaları ve Karar Alım Süreçleri, Karşılaştırmalı Siyaset, Uluslararası İlişkiler, Siyasi Teori, Toplumsal Hareketler ve Siyasi Katılım, Siyasi Ekonomi, Siyasi Partiler ve Parti Sistemleri, Siyaset Sosyolojisi, Ulusal ve Bölgesel Politika gibi konular bulunmaktadır. Özellikle Popülizm ve Siyaset üzerine çalışmalarıyla tanınmaktadır.
Yayınlar ve Çalışmalar:
Siyaset Bilimci BARIŞ'ın çalışmaları arasında, İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Anabilim Dalı "Siyaset Bilimi Araştırmaları" kitap bulunmaktadır.
Akademik Deneyim ve Mesleki İşler:
Siyaset Bilimci BARIŞ, şu anda İSTO da Genel Sekreter olarak görev yapmaktadır. Ayrıca Siyaset Bilimi alanındaki akademik çalışmalarına devam etmektedir.
Eğitim Bilgileri
[değiştir | kaynağı değiştir]2016 - 2020
Anadolu Üniversitesi
İşletme Lisans
2021 - 2024
İstanbul Üniversitesi
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Lisans
2021 - 2024
İstanbul Üniversitesi
Siyaset Bilimi Yüksek Lisans
Çalışma Alanları
[değiştir | kaynağı değiştir]Kamu Politikaları ve Karar Alım Süreçleri: Nasıl politika yapılacağı ve politika yapım süreçlerinde hangi faktörlerin etkili olduğunu. Politika yapma süreçlerini analiz ederken çıkan politika sonuçlarını incelemek.
Karşılaştırmalı Siyaset: Farklı ülkelerin siyasi sistemlerini ve kurumlarını karşılaştırarak benzerlikleri ve farklılıkları anlamaya çalışmak. Bu alandaki, demokrasi, otoriter rejimler, devrimler gibi konuları incelemek.
Uluslararası İlişkiler: Devletler arası ilişkileri, uluslararası kuruluşları, küresel güvenlik ve ekonomik işbirliğini incelemek. Uluslararası ilişkilerde diplomasi, uluslararası hukuk, savaş ve barış gibi konuları araştırmak.
Siyasi Teori: Siyasi felsefe ve düşünce tarihi ışığında devletin doğasını, haklar, özgürlük, adalet, demokrasi gibi kavramlar üzerinden klasik ve çağdaş siyasi filozofların eserlerini analiz etmek.
Toplumsal Hareketler ve Siyasi Katılım: Toplumsal hareketlerin, protestoların, seçimlerin ve diğer siyasi katılım biçimlerinin nedenlerini, dinamiklerini ve sonuçlarını incelemek.
Siyasi Ekonomi: Siyasi süreçlerin ekonomik faktörlerle nasıl etkileşime girdiğini ve devletin ekonomiye müdahalesinin sonuçlarını incelemek.
Siyaset Sosyolojisi: Siyasetin toplum içindeki rolünü ve siyasetin sosyal yapılar üzerindeki etkisini incelemek.
Ulusal ve Bölgesel Politika: Amerika, Güney Amerika, Doğu Avrupa, Batı Avrupa, Orta Avrupa ve Rusya'nın politik süreçleri ve dinamiklerini araştırmak.
Popülizm ve Siyaset: Popülizm Siyasetçiler, Siyasi Partiler, Kurumlar ve Seçmenler üzerindeki etkilerini incelemek.
Araştırmaları
[değiştir | kaynağı değiştir]2024
Popülizm Siyasetçiler, Siyasi Partiler, Kurumlar ve Seçmenler Üzerindeki Etkileri (2024)
2023
Karakol Cemiyeti (2023)
2023
Soğuk Savaşın Nedenleri (2023)
2023
19. Yüzyıl Rusya Ekonomik, Siyasal ve Demografik Yapısı (2023)
2023
Vladimir Lenin Sonrası Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'nde Otoriterleşme (2023)
2023
İkinci Dünya Savaşı Sonrası Kurulan Uluslararası Ekonomik Yapının İncelenmesi (2023)
2023
Siyasi Partiler ve Parti Sistemleri (2023)
2023
Adalet ve Kalkınma Partisi (2023)
2022
Birinci Dünya Savaşı'nın Nedenleri (2022)
2022
Fatih Harbiye Roman Eleştirisi (2022)