İçeriğe atla

Kullanıcı:Cnbldn/Drakengard

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Japonya'da Drag-On Dragoon olarak bilinen Drakengard Yoko Taro tarafından yaratılan bir dizi aksiyon rol yapma video oyunudur . Serinin kendi adını taşıyan ilk oyunu 2003 yılında PlayStation 2'de piyasaya sürüldü ve birkaç yan ürün takip etti. Drakengard'ın alternatif bir sonundan alternatif bir zaman çizelgesinde devam eden Nier adlı yan oyun serisi, 2010 yılında kendi adını taşıyan oyunla başlatıldı. Yoko, yalnızca küçük bir rol oynadığı Drakengard 2 dışında her iki serideki tüm oyunları yönetti.

Hem Drakengard hem de Nier'in hikayeleri genellikle hikayedeki olaylarla doğrudan veya dolaylı olarak bağlantılı ve onlardan etkilenen küçük bir grup kahramanın kaderine ve kişiliklerine odaklanır. Karanlık veya olgun olay örgüsü ve karakter temaları ve çoklu sonlar, serinin temelini oluşturur. Drakengard oyunlarının zaman ve mekanı, insanların ve efsanelerden yaratıkların yan yana yaşadığı Kuzey Avrupa benzeri karanlık bir fantastik dünyadır; Nier oyunları ise, Drakengard'ın, Drakengard 2'ye devam eden sonundan farklı bir sondan devam eden uzak bir gelecekte geçiyor. Bunu ise 2017 yapımı çok farklı, kıyamet sonrası bir bilim kurgu ortamında geçen Nier: Automata takip ediyor. Drakengard oyunlarının oynanışlarının eleştirilmesine rağmen, her iki seri de karmaşık karakterleri ve hikayeleri nedeniyle büyük ölçüde övgüyle karşılandı.

Hem Drakengard hem de orijinal Nier, Japonya'da uzun süredir popüler kabul ediliyordu, iyi satılıyor ve bir kült takipçi kazanıyor ve bunun sonucunda birden fazla uyarlama ve kitaplar (birkaç romanlaştırma dahil), manga, çizgi roman ve bir sahne oyunu gibi ek medyalar ortaya çıkıyor. Japonya dışında dünyada 2017'de NieR: Automata'nın yayınlanmasına kadar az tanınmışlardır. Bu yayından sonra artan ilgi ile beraber orijinal Nier'ın yeniden düzenlemesi olan NieR: Replicant ver.1.222474487139..., 2021'de yoğun ilgi ve orijinal Nier'a göre daha çok satışla karşılandı.