Kullanıcı:CEESSPortfoy/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Semih SARIALİOĞLU Kimdir ?

Emlak ve inşaat sektörüne son dönemde getirdiği yeniliklerle dikkatleri üzerine çeken Semih Sarıalioğlu 20 Eylül 1985 Trabzon doğumludur. Babası Trabzon’nun sevilen iş insanı Ali Sarıalioğlu’dur. Sektörde 24 yılını çok sayıda başarı ve ödülle taçlandıran Sarıalioğlu Trabzonspor Kongre Üyeliği’nin yanısıra Beşirli Spor Klubü başkanlığı ve çok sayıda aktif sivil toplum kuruluşunun yönetim kurulu üyeliğini yapmaktadır. Kayak, paraşüt ve su sporları ile birlikte yüksek adrenalin kaynağı spor dalları ile yakından ilgilenir. Gayrimenkul sektöründe ulusal çapta en iyi çıkış yapan CEESS Global Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıalioğlu’nu gelin birlikte daha da yakından tanıyalım...


KÜÇÜK BİRİKİMLERLE HAYALLERİNE YELKEN AÇTI


Denizcilik, inşaat, gıda, uluslararası taşımacılık ve tekstil sektörlerinin iç içe geçtiği bir aile ortamında hayata ilk adımını attı. Trabzon dışına ilk çıkışı, uzun yolculuklar, ilk yurt dışı seyahati mücadele ve deyim yerindeyse kendisi için macera doluydu. Günümüzde henüz bir ilkokul öğrencisinin üstlenemeyeceği sorumlukları cesaretle üstlendi. İlk ve ortaokul eğitimi boyunca küçük küçük birikimlerle kurduğu ‚ büyük hayallerini gerçekleştirebileceğini keşfetti.

O’nu yakından tanıyanlar “o zamanlar bile tuttuğunu koparan, aklına koyduğunu çevresindekilere danışarak yapmaktan çekinmeyen liderlik yönü vardı”yorumlarını yapıyor.


SICAK SATIŞI LİSE SIRALARINDA ÖĞRENDİ

Baba Ali Sarıailoğlu’nun Trabzon ve çevresindeki saygın kişiliği Semih Sarıailoğlu’nun yaptığı işlerde yolunu açarken önemli bir sorumluluk yükledi. Ailesinin tekstil sektörüne yöneldiği sırada geliştirdiği vitrin uygulaması ve sıcak satış yöntemi ile daha o yaşlarda müesseseye %50’ye kadar ciro artışı sağladı.

Henüz çok genç yaşta ticarete atılan Sarıalioğlu , Babasının armatörlük yaptığı zaman diliminde gayrimenkul sektörüne ilk adımlarını atmış ve sektörün parlayan yıldızı olacağının ilk sinyallerini o zamandan hissettirmeye başlamıştı. Çevresindeki şirketlerin aksine farklı, yenilikçi ve öncü olmak istiyordu. İlk evini satarak emlak danışmanlığına adım atan Sarıalioğlu bu dönemde inşaat sektörünü yakından tanıma fırsatı buldu. Bölgedeki önemli projeleri tek tek gezdikten sonra , sektörün içerisindeki avantaj ve dezavantajları tespit edip çözüm odaklı bir yaklaşımla kariyer basmaklarlında hızla yükseldi.

Semih Sarıalioğlu’nun başarısını farkeden sahibinden.com, şirkete yıllar boyunca ücretsiz reklam hakkı verdiği ender kurumlardan biri oldu.

Sarıalioğl İnşaat - Emlak Sektöründe bugün itibari ile 24. yılını doldurdu. Sektörün deneyimli yatırımcıları arasında çok sayıda başarılı girişime imza attı. Uluslararası Zirve Ödülleri’nde bir çok ödüle layık görüldü. Türkiye birinciliği ve Ulusal arenada en iyi çıkış yapan gayrimenkul firması, Trabzonspor kongre üyeliği, Beşirli Spor Klübü Başkanlığı ,spor ve cemiyet hayatının tanınmış simaları arasında yer alır.

Kayak, su sporları, paraşüt, adrenalini yüksek sporlarla yakından ilgilenir. Amerika Birleşik Devletleri, Dubai, Rusya seyahatlerinde edindiği tecrübelerle sektörde pek çok yeniliğe imza attı.

Ailesiyle Katar, ve körfez ülkelerinde kamp tatilleri yapmayı tercih eder.