İçeriğe atla

Kullanıcı:BerkayUzman/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Edie Brickell[değiştir | kaynağı değiştir]

Edie Arlisa Brickell (1966 10 Mart doğumlu) yaygın olarak 1988'de tanınan Amerikalı şarkıcı ve söz yazarı Stars'ta Atış rubberbands , ilk albümünü Edie Brickell & New Bohemians üzerinde Sayılı 4 gitti, Billboard albüm grafiğin . Paul Simon ile evli .

Erken Yaşam[değiştir | kaynağı değiştir]

Brickell Oak Cliff , Dallas, Texas'ta Larry Jean (Sellers) Linden ve Paul Edward Brickell'in çocuğu olarak dünyaya geldi .  Ablası Laura Strain ile büyüdü. O katıldı Sahne ve Görsel Sanatlar Booker T. Washington Lisesi'ni  Dallas, daha sonra okudu Southern Methodist Üniversitesi'nde  diye bir grup katıldı ve söz yazarlığı odaklanmaya karar dek.

Müzik kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

Edie Brickell ve New Bohemians [ değiştir ][değiştir | kaynağı değiştir]

1985'te Brickell, lisesinden arkadaşlarıyla New Bohemians adlı yerel bir folk rock grubunda şarkı söylemeye davet edildi . Gruba solist olarak katıldı. Grup bir kayıt sözleşmesi imzaladıktan sonra, plak şirketi grubun adını Edie Brickell & New Bohemians olarak değiştirdi . 1988'deki ilk albümleri Shooting Rubberbands at the Stars , Top Ten single'ı " What I Am " da dahil olmak üzere kritik ve ticari bir başarıya dönüştü . Grubun devam albümü Ghost of a Dog (1990), grubun eklektik kişiliğini vurgulamak ve ilk albümlerinin pop duyarlılığından uzaklaşmak için bilinçli bir çabaydı. [ alıntı gerekli ]

Grup 1990'da Ghost of a Dog albümünden sonra ara sıra konser verdi ve 2006'da Stranger Things'i piyasaya sürdü .  2018'de son albümleri Rocket'i ABD turnesi tarihleriyle birlikte duyurdular .

Yalnız kariyer[değiştir | kaynağı değiştir]

Brickell , 1989'da Dört Temmuz'da Doğanlar filminde halk şarkıcısı olarak rol aldı . Bob Dylan'ın " A Hard Rain's a-Gonna Fall " versiyonu filmin soundtrack'inde yer alıyor. 1990 yapımı Flashback filminde Lou Reed'in " Walk on the Wild Side " ın cover versiyonunu seslendirdi .

Solo sanatçı olarak Brickell, Picture Perfect Morning (1994) ve Volcano (2003) ' ü yayınladı . Video Picture Perfect Sabah ' ın "Good Times" özellikli multimedya örneklerinin parçası olarak dahil edilmiştir Microsoft s' Windows 95 Companion CD-ROM.  1992'de New York ve Toronto'da yapımcı Bob Wiseman ile bir rüzgar topluluğu, sıra dışı klavyeler ve Ron Sexsmith kullanarak bir şarkı koleksiyonu üzerinde çalıştı . Şarkılar plak şirketi tarafından reddedildi ve yayınlanmadan kaldı.

Gaddabouts[değiştir | kaynağı değiştir]

2010 yılında Brickell , davulda Steve Gadd , baş vokalist ve gitarda Edie Brickell , elektrik ve akustik gitarlar ve arka vokallerde Andy Fairweather Low , bas ve gitarda Pino Palladino'dan oluşan yeni grup The Gaddabouts'un kurucu üyesi oldu. Dan Block , Ronnie Cuber , Joey DeFrancesco , Gil Goldstein ve Marcus Rojas .  2011'de Brickell, Tamar Halpern'in filmi Jeremy Fink ve Hayatın Anlamı için "Hayatın Anlamı" adlı başlık parçasını yazdı .

Edie Brickell ve Steve Martin[değiştir | kaynağı değiştir]

Love Has Come for You 23 Nisan 2013 tarihinde piyasaya sürüldü. Albüm Steve Martin ile yapılan bir işbirliğidir.  Her ikiside Nisan 2013'te albümü tanıtmak için The View ve Late Show ile David Letterman gibi talk showlarda yer aldı.

Mayıs 2013'ten itibaren Martin ve Steep Canyon Rangers ile Kuzey Amerika'da turneye çıktı .

2016 yılında,  müziğe, sözlere ve hikayeye  katkıda bulunduğu Bright Star müzikali  , Cort Theatre'da Broadway'de açıldı .

Brickell ve Martin, 2017'de Bernard MacMahon'un yönettiği The American Epic Sessions adlı belgesel filmde rol aldı . Geleneksel bir İngiliz halk şarkısı olan " The Coo Coo Bird " ü  1920'lerden ilk elektrik ses kayıt sisteminde canlı olarak kaydettiler .  Parça, beraberindeki film müziği Music from The American Epic Sessions'da yer aldı .

Kişisel yaşam[değiştir | kaynağı değiştir]

Brickell şarkıcı evli Paul Simon , 30 Mayıs 1992 tarihinde  Brickell performans oldu NBC 'ın Saturday Night Live o Simon kameraman önünde durduğunu fark 5 Kasım 1988 tarihinde. "Şarkıyı (" What I Am "  ) kulüplerde yüzlerce kez çalmış olsam da, ona baktığımda şarkının nasıl gittiğini unutmamı sağladı. Çocuklara kaseti gösterip ' Bak, o zaman birbirimizi ilk kez gördük. '"Brickell ve Simon'un üç çocuğu var: Adrian, Lulu ve Gabriel.