İçeriğe atla

Kullanıcı:Ardaddogutoprak/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Crypto Raiders, NFT'ler kullanan oyunlaştırılmış DeFi öğelerine sahip Crawler yazılımlı oyundur. Oyun Polygon Network üzerine inşa edilmiştir. Crypto Raiders'da oyuncular zindanları yağmalamak, canavarları yenmek ve jeton kazanmak için NFT karakterlerini kullanır[1].

Oyun esasen şunları sağlar:

·       Karakter gücünü artırmak için zindanlara baskın yapın (EXP/Ekipman)

·       EXP ve Ekipman ile karakter gücünü artırın

·       Zanaat malzemeleri kazanmak için görevleri tamamlayın

·       Oyuncuların para birimini/öğelerini çalmak için zindanlarda çetelere sahip olun


Oyunun başlangıç ve taban maaliyeti 1 karakterdir (0.012 ETH)[2]. Değerli hazineleri kazanmak amacıyla satın aldığınız oyun karakterini canavarlarla dolu karanlık zindanlara baskın görevleri için gönderirsiniz. Ancak karakterinizin ölümüne sebep olacak kadar hasar aldığınızda oyun biter ve yeniden başlamak için tekrar oyun karakteri satın almanız gerekmektedir.

Oyun farklı hikayelere, farklı karakterlere ve farklı eşyalara sahip. Oyunda zindanlara ve canavarlara baskın yapılmadan önce takım arkadaşlarınızla doğru plan ve strateji yapılmadığı taktirde kalıcı ölümle karşı karşıya kalabilirsiniz.

Her Raider’in bir ırkı vardır bunlar insan, peri ve orkdur. Ancak bu özellikler Raider’in oyun içindeki yeteneğini etkilemez. Kendi karakterinizi OpenSea üzerinden satın alabilirsiniz ve incelediğiniz Raiders’ın solunda görüntülenen bir sayısı vardır ve bu karakterin seviyesini gösterir. Her Raider 1 ile 7 arasında bir seviyeye sahiptir[3]. Karakterin seviyesi arttıkça ödemeniz gereken Ethereum miktarı da artmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Perkmann, Maximilian (2022-02-25). "Crypto Raiders: Promising NFT Play To Earn Game". Medium (İngilizce). Erişim tarihi: 2022-05-27. 
  2. ^ "Crypto Raiders Characters Taban Fiyatı Grafiği". CoinGecko. Erişim tarihi: 2022-05-27. 
  3. ^ OpenSea. "Crypto Raiders Characters - Collection". OpenSea (İngilizce). Erişim tarihi: 2022-05-27.