Kullanıcı:İbrahimkarahan eser/deneme tahtası

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Hedef: Tam bir enerji merkezi olmak

T.C. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez; Türkiye'nin hedefinin tambir enerji merkezi olmak,olduğunu belirtti.

Bakan Fatih Dönez, enerji piyasalarında serestleşme için yeni adımlar atacaklarını belirtti. Buna göre yeni kaynakların keşfiyle Türkie'nin gelecek yıllarda enerji politikalarında önemli yol haritaları belirlediklerini ifade etti.

Enerjide atılacakadımların üç temel üzerine inşa ettiklerini vurgulayan Bakan Dönmez, bu temellerin arz güvenliği, yerlileştirme ve öngörülebilir pisayalar olarak sıraladıklarını belirtti. Bakan Dönmez: Politikamızın en önemli hedeflerinden birisi milletimize kesintisiz enerji sağlamak. Enerjide arz güvenliini otam anlamıyla sağlamış bir Türkiye ortaya çıkardık. Bugün, TürkAkım ve TANAP gibi uluslararası projelerle doğal gazta kaynaklarımızı çeşitlendirdik.Sadecve ülkemizin değil Avrupa'nın da enerji arz güvenliğinde anahtar role sahip bu projeler, enerjide merkez olma hedefimize de çok önemli katkılar sağladı. Ulusal anlamda da FSRU, LNG terminallerimiz ve yer altı doğal gaz depolama tesislerimizle arz güvenliğimizi teminat altına alıyoruz. Mümkün olduğu kadar farklı ülkeden, mümkün olan en ucuz ve güvenli gazı ülkemize ulaştırıyoruz" dedi.

NÜKLEER ENERJİ VE KARADENİZ GAZI 2023 YILINDA VATANDAŞIMIZLA BULUŞACAK Serbest piyasa kurallarının güçlendiğini anlatan Bakan Dönmez; Türkiye'nin enerji politialarındaki yolculuk, transit ülke olmaktan, hub olmaya doğru evrilerek geldiğini belirtiyor. Dönmez; "Enerji transiz gücü ve arz çeşitliliği" konusunda ise Türkiye'nin bir çok alanda olduğu gibi enerji alanında da büyük potansiyele sahip olduğunun altını çiziyor. Dönmez; şu önemli bilgileri verdi: "Bu potansiyeli ortaya çıkarmak ve özellikle komşu coğrafyalarla ortaklıklarımızı artırmak için bir çok alanda projeler sürüyor. Bu projelerimizden nükleer enerji ve Karadeniz gazı 2013'te vatandaşımızıl abuluşacak. Bu sayede enerji ihtiyacımızın önemi bir bölümünü karşılamış olacağız. Bu projelerimiz hayata geçmek için gün sayarken enerjide serbest piyasa kurllarını daha da güçclendiriyoruz. Enerjinin her alanında yüksek rekabet ve yüksek kalite anlayışıyla piyasa oyuncularına tambir serbestlik sağladık. Bu serbestliği doğal gaz ticaretinin kalbi haline gelen Organize Toptan Doğal Gaz Satış Piyasası gibi projelerimizle taçlandırdık. Bölgemizde doğal gazın serbest şeilde alınıp satıldığı tek ülke olarak büyük bir yeniliğe öncülük ettik. Bu anlayışımızla ülkemizin bir ticaretmerkezi olma yolunda en önde ilerleyen ülkelerden olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz" Sy. 16-17[[Kullanıcı:Yazar İbrahim Karahan |Yazar: İbrahimkarahan Karahan]] ([[Kullanıcı mesaj:Yazar İbrahim Karahan |mesaj]]). (mesaj) 10.00, 20 Nisan 2021 (UTC)Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi; isimsiz ref içeriği olmalı (Bkz: Kaynak gösterme)Kaynak: Milliyet Enerji dergisi eki

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]