Kriti Kharbanda

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kriti Kharbanda (d. 29 Ekim 1988)[1] Hint sinema oyuncusu ve model. Kariyerine Kannada ve Telugu filmleriyle başladı . Onu üne kavuşturan Telugu sinemasının Boni (2009) filmi olmuştur. Daha sonra kariyerine Kannada sinemasında devam etti. Halen daha Tamil ve Hint sinemasında oyunculuk kariyerini sürdürmektedir .

2016 Mayıs ayında, Bangalore da En "Arzulanan Kadın", aynı zamanda Hindistan'da "En Seksi" kadın olarak seçildi.[2][3]

Erken yaşam[değiştir | kaynağı değiştir]

Kriti Kharbanda New Delhi[4] 'de Punjabi ailesinde dünyaya geldi. Ailesi ile birlikte 1990'ların başında Bengaluru'ya taşındı. Liseyi Baldwin Girls High School'da bitirdikten sonra Bishop Cotton Women's Christian katıldı daha sonra Sri Bhagawan Mahaveer Jain College üniversitesi takı tasarımı bölümünden mezun oldu.

Okul ve kolej yıllarında aktif bir şekilde kültürel aktivitelere katıldı. Ayrıca bir dizi reklamda rol alıp koleje gittiği sıralarda modellik yapıyordu.Kendisinin de belirttiği gibi "Her zaman TV reklamları çekmeyi seviyordu".Kolej günlerinde Bhima Jewellers, Spar ve Fair and Lovely gibi tanınmış markaların modelliğini yapmıştı.

Filmi için başrol arayan NRI direktörü Raj Rippala Spar ilan panolarında onun fotoğraflarına denk geldiğinde bu kariyerinin başlangıcı olmuştu. Başlangıçta oyunculuk üzerine bir planı olmadığını lakin annesinin teşvikleri üzerine bu konuda ciddi düşünmeye karar verdiğini söylemiştir.

Kariyeri[değiştir | kaynağı değiştir]

İlk Film (2009-2012)[değiştir | kaynağı değiştir]

Spar panosunda görüldükten sonra Telegu sineması tarafından Boni filminin seçimlerine çağrıldı ve Kriti Sumanth.[4] tarafından kadın başrol oyuncusu olarak seçildi. Boni almış olduğu olumsuz yorumları rağmen Kriti birçok olumlu yanıt aldı. Sify yazdığı, "Kriti iyi bir seçim oldu ve ilk filmi olmasına rağmen hiç gergin görünmüyordu. O çok güzel görünüyordu ve eğer ki kartlarını doğru oynarsa parlak bir gelecek onu bekliyor ",[5] Rediff yazdığı, "Kriti Kharbanda taze ve güzel görünüyor ve oldukça ikna edici şekilde rolünü yönetiyor. Yine de mimikleri konusunda çalışmak zorunda."[6] Film gişede başarısız olmasına rağmen,[7][8]Pawan Kalyan filmindeki Teen Maar kadar önemli bir rol üstlendi. Bir sonraki projesi Kannada sinemasının Chiru filmi oldu.

Kriti Kharbanda 2013 yılında Güney Filmfare Ödülleri'nde

Performansı çok iyi oy aldı, The Times of India yazılı olan "Performansı çok üstündü"[9] ve Indiaglitz.com da belirttiği üzere o "çok güzel ve iyi ifadeleri var". IANS da yazıldığına göre o "Şarkı dizelerinin büyüleyiciğili gibi görünüyor" ve "Dans iyidir".[10] Bu film bir hit at the box office 2010 ve Kriti belirtildiği gibi, onu tanıma ve "adil bir miktar hayranlık sektör" elde, onun sunduğu sayısız projelerde Boş.[11] Ancak, o aldı uzun zaman imzalaması ikinci Kaset) filmi,[12] kadar Ekim 2011, o zaman kaydolduğunuz için dört film içinde bir tek ay.[13]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Kriti Kharbanda's birthday confusion" 11 Temmuz 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  2. ^ "Kriti Kharbanda is one of the hottest women in India" 19 Eylül 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  3. ^ "My flaws make me more beautiful: Kriti Kharbanda" 20 Haziran 2016 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  4. ^ a b Reddy, Maheswara.
  5. ^ "Movie Review : Boni" 8 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  6. ^ "Boni: Quite a mish-mash – Rediff.com Movies" 24 Şubat 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  7. ^ y. sunita chowdhary (3 April 2011).
  8. ^ "Set for a long inning" 12 Ekim 2020 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  9. ^ "Chirru movie review: Wallpaper, Story, Trailer at Times of India" 9 Aralık 2017 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  10. ^ "'Chirru' – well made entertainer (Kannada Movie Review)" 8 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  11. ^ "I demand what I deserve: Kriti Kharbanda – IBNLive" 23 Temmuz 2014 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  12. ^ "Kriti signs two Kannada films" 8 Ağustos 2015 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi..
  13. ^ Sunayana Suresh (16 October 2011).