İçeriğe atla

Krallar Ligi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kings League İnfojobs
Ülkeİspanya
DüzenleyenGerard Pique
Kuruluş2023
Son şampiyonSaiyans FC(1 kere) (2023 Kış)
En çok şampiyon olanSaiyans FC(1 kere)
YayıncıTwitch

Youtube

Tiktok
Resmî sitehttps://kingsleague.pro/en/world-cup

Kings League (sponsorluk nedenleriyle Kings League InfoJobs ), 2023'te Barselona'da kurulan yediye yedi maç yapılan bir ligidir. Ligde, eşitlik bozucu penaltı atışları, sınırsız oyuncu değişikliği ve gizli silahların uygulanması gibi oyunlara dinamizm ve eğlence unsuru eklemek amacıyla geleneksel futbol kurallarından farklı kurallar yer almaktadır.

Format[değiştir | kaynağı değiştir]

Kings League, her sezonun iki bölüme ayrıldığı Apertura ve Clausura tarzı bir formatı izliyor: Kış Sezonu ve Yaz Sezonu. Her iki ligin de kendi lig aşamaları ve play-off'ları var. Lig aşamasında, on iki takım on bir maç günü oynar ve diğer takımlarla bir kez karşı karşıya gelir. Lig aşamasının sonundaki sıralamalarına göre ilk sekiz takım play-off'lara yükselir. Her maç günü, yirmi dakikalık iki yarıya bölünmüş, aynı sahada arka arkaya oynanan, kırk dakikalık altı maç içerir.

Ligin logosu

Açılış sezonu için oyunculara başvuru fırsatı verildi ve oyuncular 27 Aralık 2022'de gerçekleşen taslak süreciyle seçildi.[1] Potansiyel oyuncular, en iyi adaylar seçilmeden önce fiziksel ve beceri testlerine tabi tutuldu. Her takımın kadrosunda on iki oyuncu bulunabilir: Taslak, konuk oyuncular için ayrılmış iki ek kadro yuvasıyla birlikte on oyuncunun seçilmesini içeriyordu. Bu oyuncular 11. Oyuncu ve 12. Oyuncu olarak bilinir ve genellikle futbolcu veya flamadır. 12. Oyuncu her maç gününde değişebilir, 11. Oyuncu ise tüm sezon boyunca takımda kalacaktır.[2]

Kurallar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kings League'in, sosyal medya platformlarında gerçekleştirilen bir oylama süreciyle oluşturulan ve taraftarlara kurallara katkıda bulunma ve oy verme fırsatı verdiği bir dizi kural var.

Alışılmadık kurallar arasında sahanın ortasından eşitliği bozan penaltı atışları, ofsayt kullanımı, topun oyuna sokulması için elle oynama izni, sınırsız oyuncu değişikliği, 2 dakikalık oyun dışı bırakmayla sonuçlanan sarı kartlar ve kırmızı kartlar yer alıyor. Bir yedek oyuncu girinceye kadar 5 dakikalık oyun dışı kalma. Oyun, topun sahanın ortasında olması ve oyuncuların arka çizgiden başlamasıyla başlar, oyunlar 20 dakikalık iki yarıya bölünür ve her takımın oyun başına bir kez kullanabileceği özel "gizli silahlar" bulunur. Bu gizli silahlar arasında kendi lehlerine penaltı vuruşu, lehlerine penaltı atışları, rakip oyuncunun 2 dakika oyun dışı bırakılması, 2 dakika süreyle iki kat değerli bir gol, joker karakter ve rakip takımın gizli silahını çalma yeteneği yer alıyor. kart.[3] Oyuncu forma numaraları 0 ile 99 arasında değişebilir.[3] 2023 Kış Mevsimi'nin sonlarında, ilk yarının son iki dakikasında sahadaki oyuncu sayısını azaltan "lig kartları" tanıtıldı ve maç geçici olarak bire bir, ikiye bir oynandı., üçe bir, dörte bir, beşe bir veya altıya bir oyun. Kartlar daha sonra 18. dakikada sahaya atılan dev bir zarla değiştirilecek ve altıya altı seçeneği, bir dış saha oyuncusu ve bir kalecinin yer aldığı bire bir oyunun bir versiyonuyla değiştirilecek. kutuyu terk etmesine izin verilmeyen kişi. 2023 Summer Split'ten başlayarak, maçın son iki dakikasındaki gollerin her iki takım için de iki kat değerli olacağına karar verildi. Kral Kupası için bu kural, 38. dakikada skorun eşit olması durumunda çift gol kuralı yerine altın gole geçilecek şekilde değiştirildi: bu periyotta iki takımdan biri gol atarsa maç hemen sona erer; aksi halde takımlar penaltı atışlarına devam etmek zorundadır. Çift gol kuralı, 38. dakikada beraberlik dışındaki tüm senaryolarda hâlâ geçerlidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

    1. ^ "KINGS League - Reglamento" (PDF). Kings League (in Spanish). Retrieved 13 January 2023.
    2. https://en.wikipedia.org/wiki/Kings_League
  1. ^ Pérez, Álvaro (10 Kasım 2022). "Nace Kings League: el torneo de fútbol dirigido por Gerard Piqué, Ibai Llanos, Casillas y muchos otros". Marca (İspanyolca). Erişim tarihi: 12 Kasım 2022. 
  2. ^ "Kings League: Capitanes, equipos, formato y como participar en la liga de fútbol 7 de Ibai y Piqué". millenium.gg (İspanyolca). 11 Kasım 2022. Erişim tarihi: 12 Kasım 2022. 
  3. ^ a b "Reglamento". Kings League (İspanyolca). Erişim tarihi: 18 Ocak 2023.