Kraliyet Müzik Koleji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kraliyet Müzik Koleji
Royal College of Music
Kraliyet Müzik Koleji
Harita
Kuruluş1822
TürMüzik okulu
Öğrenciler890 (2019)[1]
Lisans öğrencileri440 (2019)[1]
Lisansüstü öğrencileri450 (2019)[1]
KonumLondra, Birleşik Krallık
Web sitesircm.ac.uk

Kraliyet Müzik Koleji (İngilizceRoyal College of Music (RCM)), Birleşik Krallık'ın başkenti Londra'da bulunan bir müzik koleji ve konservatuvardır. Kolej, 1882 yılında kraliyet fermanı ile kurulmuştur. Performans, kompozisyon, orkestra şefliği, müzik teorisi ve tarih dahil olmak üzere batı müziğinin her alanında lisans seviyesinden doktora seviyesine kadar eğitim vermekte ve uluslararası müzik hayatının en önemli isimlerinden bazılarını yetiştirmiştir. RCM ayrıca performans pratiği ve performans biliminde belirli güçlü yönlere sahip araştırmalar da yürütmektedir.

Kraliyet Müzik Koleji'nin 50'den fazla ülkeden 900'den fazla öğrencisi vardır ve aralarında dünya çapında üne sahip müzisyenlerin de bulunduğu profesörler bulunmaktadır.

Kolej, Kraliyet Müzik Okulları İlişkili Kurulu'nun dört konservatuarından biridir ve Birleşik Krallık Konservatuarları üyesidir. Binaları, Prince Consort Yolu üzerindeki Royal Albert Hall'un tam karşısında, Imperial College'ın yanında ve Albertopolis'in müzeleri ve kültür merkezleri arasında yer almaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b c "Where do HE students study?". Higher Education Statistics Agency. 10 Şubat 2018 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 29 Nisan 2024. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]