Kopyala-yapıştır programlama

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kopyala-yapıştır programlama, kopyalama ve yapıştırma işlemleriyle ortaya çıkan ve çok defa tekrar eden bilgisayar programlama kodlarıdır. Genellikle aşağılayıcı bulunan bu terim, programlama becerisi eksikliğini belirtmede kullanılır.[1]

Kopyalama ve yapıştırma genellikle, kod yazımını zor veya rahatsız edici bulan ve önceden çözülmüş bir çözümü veya kısmi bir çözümü bulmayı tercih eden deneyimsiz ya da öğrenci programcılar tarafından yapılır.

Kod kopyalayan deneyimsiz programcılar, önceden yazılmış olan kodları tam olarak anlamayabilirler. Bu nedenle problemler, onların deneyimsizliğinden ve cesaret eksikliğinden çok daha fazladır. Bu kodlar genellikle arkadaşlarından, internet forumlarından, öğrenci eğitmenlerinden veya kitaplar gibi farklı kaynaklardan elde edilir.

Kopyala-yapıştır programlama yöntemi, anlaşılması zor ve çok fazla yinelenen kodun ortaya çıkmasına sebep olabilir. Tekranlanan kod parçacıklarında hata var ise bu, hataları çoğaltır ve tekrar edilmiş olmaları da hatanın bulunup düzeltilmesini zorlaştırır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]