Konyaaltı Belediyespor (kadın hentbol takımı)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Konyaaltı Belediyespor
Tam adıKonyaaltı Belediye Spor Kulübü Kadın Hentbol Takımı
Takma adıMavi Kelebekler
Kuruluş2020
Kulüp renkleri         
SalonAkdeniz Üniversitesi Mavi Spor Salonu
Kapasite450
BaşkanTürkiye Şevket Korkut
KoçTürkiye Birol Ünsal
LigTürkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi
2022-232.
Kulübün eski logosu

Konyaaltı Belediyespor (kadın hentbol takımı), Konyaaltı Belediyespor'un 2020-2021 sezonundan bu yana Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele eden hentbol takımıdır.

Tarihi[değiştir | kaynağı değiştir]

Konyaaltı Belediye Spor Kulübü bünyesinde bulunan kadın hentbol şubesi 2020 yılında kurulmuştur. 2020-2021 sezonu başında Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi ekiplerinden Pazarspor'un yarışmacı haklarını alan takım tarihinde ilk kez Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'nde mücadele etmeye hak kazanmıştır. Takım, ligde mücadele ettiği ilk sezon olan 2020-2021 sezonunda ligi 8. sırada tamamlamış ve Türkiye Kupası'nda ise yarı final turunda kupaya veda etmiştir. Takım, 2021-2022 sezonunda mücadele ettiği Türkiye Kadınlar Hentbol Süper Ligi'ni 4. sırada tamamlamış olmasına rağmen sezondaki en büyük başarısını Türkiye Kupası'nda final oynayarak elde etmiştir. Takım, Türkiye Kupası finalinde rakibi Kastamonu Belediyespor'a 34-30 mağlup olarak kupada 2. olmuştur. 2021-2022 sezonu Kadınlar Süper Kupa maçında ise yine rakibi Kastamonu Belediyespor'a 36-31 mağlup olarak kupada 2. olmuştur.

Tarihinde ilk kez Avrupa sahnesinde mücadele eden Konyaaltı Belediye SK Kadın Hentbol Takımı, finalin ilk maçında deplasmanda 23-17 mağlup olduğu İspanyol temsilcisi Atletico Guardes takımını ikinci maçta seyircisi önünde 33-20 mağlup ederek şampiyon oldu. Antalya Spor Salonu’nda Antalyalı sporseverlerin yoğun ilgisi ve desteğiyle oynanan maçı Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Konyaaltı Kaymakamı Kamil Köten, Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç ve EHF yetkilileriyle birlikte izledi. Taraftarın yoğun desteğiyle ilk yarıyı da 16-7 skorla önde kapatan Mavi Kelebekler, karşılaşma sonunda rakibine 13 sayılık üstünlük kurarak maçı 33-20 kazandı ve tarihi bir zafer elde etti. Daha önce iki kez Türk takımlarının finalde kaybettiği EHF Avrupa Kupası’nı kazanan Mavi Kelebekler, kupayı Türkiye’ye getiren ilk takım olma başarısını gösterdi.