İçeriğe atla

Konsol Savaşı

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Video oyun endüstrisinde, bir konsol savaşı, iki veya daha fazla video oyun konsolu üreticisi arasında, daha gelişmiş konsol teknolojisi, geliştirilmiş video oyunları seçimi ve konsolları etrafında genel pazarlama yoluyla daha iyi tüketici satışları elde etmeye çalışan rekabeti tanımlar. Konsol üreticileri genellikle her zaman satışta diğer üreticileri geride bırakmaya çalışırken, bu konsol savaşları, sunduklarını doğrudan rakipleriyle karşılaştırmak veya rekabeti kendilerininkinin aksine kötülemek için daha doğrudan taktiklere yöneliyor ve bu nedenle pazarlama çabaları eğilim kazandı. ileri geri itmelerde tırmanmak için.

Bugüne kadar pek çok konsol savaşı olmuş olsa da, Sega, Sega Genesis konsoluyla Amerika Birleşik Devletleri video oyun pazarına girmeye çalışırken, terim 1980'lerin sonlarında ve 1990'ların başlarında Sega ve Nintendo arasında popüler hale geldi. Yeni bir pazarlama yaklaşımı ve iyileştirilmiş donanım sayesinde Sega, Genesis'in lansmanından üç yıl sonra, 1991 yılına kadar video oyun konsolu pazarının çoğunu ele geçirmeyi başardı. Bu, 1990'ların başlarında iki şirket arasında ileri geri rekabete neden oldu. Ancak, Nintendo sonunda pazar payını geri kazandı ve Sega, 2001 yılına kadar ev konsolu donanımı yapmayı bıraktı.[1]

  1. ^ Ocbazghi 30, Emmanuel (12 Ocak 2021). "How Sega went from huge fame in the '90s to cultural irrelevancy". Business Insider (İngilizce). 6 Şubat 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Eylül 2022.