Klarnet üreticileri listesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Jump to navigation Jump to search

Bu maddede bulunan listede klarnet, klarnet ağızlığı, klarnet bağı ve klarnet kamışları üreticileri bulunmaktadır. Aşağıda bulunan listedeki markaların sadece Orijinal ürün üreticisi olduğunu unutmayınız.

Uzman üreticiler[değiştir | kaynağı değiştir]

Klarnetler[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçük Soprano Uzun Boynuz Alto Bas Karşı-alto Kontrbas
Akıneri Klarnetleri   B?, G        
Amati-Denak   E?, C, B?, A, G     E? B?    
Arioso    C, B?, A       B?    
E. K. Blessing   B?            
Buffet Crampon   E?, D, C, B?, A A F E? B? E?  
Chadash Clarinet   B?, A A (eklentileri & sadece zileri)          
Wolfgang Dietz G E?, D, C, B?, A A F   B?    
Peter Eaton   B?, A            
Benedikt Eppelsheim               B?
Forté   C, B?            
Stephen Fox   E?, D, C, B?, A, G C, B?, A, G (ayrıca eklentiler ve eklenti dönüşümleri C, B?, A) F   B?, A (proje)    
Gerold Klarinetten   B?, A            
Hakam Din & Sons   E, B, A, G     E B    
Hammerschmidt   E?, D, C, B?, A(?) B? A F   B?    
Hanson Clarinet Company [1]   B?, A            
Howarth of London   B?, A A (eklenti & sadece gövde)          
Harald Hüyng   E?, D, C, B?, A B?, A F   B?    
Jupiter Band Instruments   B?       B?    
Leblanc (Conn-Selmer bölümü) A? E?, D, C, B?, A A F E? B? E? B?
Leitner and Kraus   E?, D, C, B?, A B?, A F   B?    
Lyons (nuvo-instrumental.com)   C            
Gustav Mollenhauer & Söhne   E?, D, C, B?, A            
Orsi G, A? (istek üzerine; soprano?) E?, C, B?, A, G   F (istek üzerine) E? B?    
Orsi and Weir   B?            
Patricola   E?, C, B?, A            
Thomas Ridenour [2]   B?, C, A A Uzun gövdeli klarnet     B?    
L. A. Ripamonti A? E?, C, B?, G A F       B?
Luis Rossi   D, C, B?, A            
Schreiber (Schreiber & Keilwerth bölümü)   B?, A            
Schwenk und Seggelke G, A? E?, D, C, B?, A B?, A F        
Henri Selmer, Paris   E?, C, B?, A F E? B? E? B?
Selmer (Conn-Selmer bölümü)   B? E? B? B?
F. Arthur Uebel   E?, C, B?, A   F   B?    
Herbert Wurlitzer Clarinets   E?, B?, A A F   B?    
Yamaha Corporation   E?, B?, A     E? B?    

Ağızlık[değiştir | kaynağı değiştir]

Küçük Soprano Boynuz Alto Bas Karşı-alto Kontrbas
Amati-Denak ? ? ? ? ? ? ?
Vytas Krass * *   * *    
AW-Reeds GbR   * *   *    
jj Babbitt (Guy Hawkins, Otto Link, Wolfe Tayne, J & D Hite)   *   * *    
Backun Musical Services   *     *    
Behn Mouthpieces International   *   * *    
Blayman Music   *          
BocaGrande   *     *    
Chadash Clarinet   *          
ClarinetXpress (Walter Grabner) * * * * * * *
Peter Eaton   *          
Clark W. Fobes   *   * * * *
Roger Garrett   *   * * *  
A. M. Gigliotti   *          
Richard Hawkins Mouthpieces   *     *    
Ramon Wodkowski Mouthpieces * *          
Jewel Music   *     *    
Bas de Jong (Viotto)   * *   *    
Kessler and Sons   *     *    
Leblanc (Conn-Selmer bölümü)   *   * *   *
Lomax Classic   * *   *    
Ralph Morgan   *     *    
Müzik merkezi (Luciano Pisoni)   *   * *    
Edward Pillinger * * * * * * *
Pomarico snc   *   * *    
Pyne/Clarion   *     *    
Rastmusic   *     *    
RedwineJazz (Gennusa, Redwine)   *     *    
Thomas Ridenour   *     *    
Rico (Rico, La Voz)   *          
Rovner   *          
Runyon Products   *     *   *
Ernst Schreiber Mundstück (ESM)   *     *    
Schwenk und Seggelke   *          
Henri Selmer, Paris   *   * * * *
Gregory Smith Clarinet Products   *          
T.D. Mouthpiece (Thomas Dowling)   *          
Dirk Vandamme   *          
Vandoren   *   * *    
Herbert Wurlitzer Clarinets   *          
Yamaha Corporation              
Hans Zinner   * *   *    

Kamışlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Bağ üreticileri[değiştir | kaynağı değiştir]

Tarihsel reprodüksiyonlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]