Kisanet Tedros

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kisanet Tedros (20. yüzyıl Eritre doğumlu) Eritreli bir eğitim girişimcisidir.2022'de BBC tarafından en ilham verici 100 kadın listesinde yer almıştır.

Eğitim ve aktivizm[değiştir | kaynağı değiştir]

Kisanet Tedros, Eritre Teknoloji Enstitüsü'nden mezun olmuştur ve 2011 yılında bir matbaa şirketi kurmuştur ve 2016 yılında ülkeyi (Eritre) terk edene kadar burada çalışmıştır.

Çocuklara Eritre dilini ve kültürünü öğretmenin zorluklarıyla ilgili endişeleri, onu 2019'da Uganda'nın başkenti Kampala'da içerik oluşturma şirketi Beles Bubu'yu kurmaya yöneltmiştir. Şirket, Eritre, Uganda ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nden seslendirme sanatçıları ve kendi kendini yetiştirmiş dijital uzmanlar tarafından oluşturulan ve bir YouTube kanalı aracılığıyla yayınlanan videolar üretmeye odaklanmaktadır. Tigrinia dili konuşan ebeveynler ve onların Eritre ve Etiyopya'daki çocukları için tasarlanmış şirketin videolarına erişim ücretsizdir.[1]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "BBC 100 Women 2022: Who is on the list this year? - BBC News". News (İngilizce). 7 Aralık 2022 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 23 Mayıs 2023.