Kinetta

Vikipedi, özgür ansiklopedi

Kinetta, yapımcılığını Athina Rachel Tsangari'nin, yönetmenliğini Yorgos Lanthimos'un üstlendiği 2005 yapımı bir Yunan deneysel psikolojik drama filmi.[1] Lanthimos'un ilk solo yönetmenlik denemesidir. Senaryosu Yorgos Lanthimos ve Yorgos Kakanakis tarafından yazılmıştır. Başrollerde Evangelia Randou, Aris Servetalis, Costas Xikominos, Youlika Skafida ve Hector Kaloudis yer almaktadır.

Konusu[değiştir | kaynağı değiştir]

Kinetta Atina yakınlarında sezon dışında içerisinde çok az insanın yaşadığı bir tatil beldesidir. Arabalar ve Rus kadınlarına düşkün olan bir sivil polis, bölgede kısa süre önce işlenen cinayetleri araştırmaktadır. Bu araştırmalarında ona fotoğrafçıda çalışan ve ara sıra video çekimleri yapan başınabuyruk bir delikanlının yanı sıra otelde çalışan sezonluk işçi genç bir kadın da yardım etmektedir. Bu üçlü, sivil polisin yönetiminde cinayetleri bir tiyatro gibi oynayarak canlandırmaktadır. Bu canlandırmanın cinayetleri aydınlatmakta faydalı olacağını düşünmektedirler. Genellikle genç kadının kurban rolünde olduğu cinayet sahnelerinin dramatik bir yavaşlıktadır. Deneysel bir araştırma gibi görünen bu mizansenlerin arkasında esasen üçlünün kendi psikolojik ve seksüel takıntıları gizlidir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Kinetta (2005) - | Releases | AllMovie (İngilizce), 31 Aralık 2021 tarihinde kaynağından arşivlendi, erişim tarihi: 31 Aralık 2021