Kihyun

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kihyun
Genel bilgiler
DoğumYoo Ki-Hyun
22 Kasım 1993 Seul, Güney Kore
TarzlarK-pop, Pop rock, R&B
ÇalgılarVokal
Müzik şirketiStarship Entertainment
İlişkili hareketlerMonsta X

Yoo Ki-hyun (Korece: 유기현) (d. 22 Kasım 1993), daha çok tek adı Kihyun olarak bilinen, Güney Koreli şarkıcı ve söz yazarıdır. 2015 yılında Starship Entertainment altında Mnet'in hayatta kalma şovu "No.Mercy" ile 3. olup Monsta X altında çıkış yapmaya hak kazanmıştır. Mart 2022'de solo çıkış yapan Kihyun, kendisini "K-pop Tanrısı", "Vokal Tanrısı" ve "K-pop'taki K" olarak kanıtladı.

Genel İmajı Ve Etkisi[değiştir | kaynağı değiştir]

Çıkışından bu yana geçen yedi yıldan fazla bir süre boyunca Kihyun, müzik yelpazesini sürekli olarak genişletti ve her tür şarkıda, sahnede ve ortamda üzerine düşen en iyisini yapabilen bir vokalist haline geldi. Monsta X'in ana vokalisti olarak, grubun benzersiz güçlü performanslarına rağmen değişmez canlı becerilerini sergileyerek K-pop idollerini ve hayranlarını her zaman büyüledi. 2021 çıkışlı ''Blitzers'' adlı K-pop grubuna ilham oldu.

Ekip etkinliklerine ek olarak, yalnızca çeşitli drama OST'lerine katılmakla kalmadı, aynı zamanda çeşitli türlerde cover videoları da yayınlayıp viral oldu.

Ekim 2019'da Kakao M'den yapılan resmi bir açıklamaya göre Kihyun'un adına Monsta X'in, bağlı kuruluşlar ve eğlence sanatçılarıyla dayanışmayı güçlendirmek amacıyla 7.906 hisse (yaklaşık 1.000.000.000₩ / 20.233.483TL) aldığını açıkladı.

Temmuz 2022'de Kihyun, Mamamoo'dan Wheein, Kim Jae-hwan ve BTS'den Jimin gibi birçok aday arasındaki şiddetli rekabetin ardından toplam 297.873 oy üzerinden %30,62 oy oranıyla "Lirik Vokal Tonunun Kral İdolü" seçildi.

Eylül ayında YouTube'da ''Sherlock Hyun-jun'' videolarını izlerken bıraktığı metin ve yorumların içeriğini içeren fotoğrafları Daum Cafe'de yayınlanmasıyla "Sherlock Hyun-jun" Twitter'da gerçek zamanlı bir trend haline geldi ve Youtube'daki abone sayısının hızlıca artmasını sağladı.