Kevin Whitrick'in intiharı

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kevin Whitrick
DoğumKevin Neil Whitrick
17 Ağustos 1964
Shrewsbury, Shropshire, İngiltere
Ölüm21 Mart 2007 (42 yaşında)
Wellington, Shropshire, İngiltere
Ölüm sebebiAsılarak intihar
MeslekElektrik mühendisi
EvlilikPaula Whitrick (e. 1988; Eylül 2005)
Çocuk(lar)2

Kevin Neil Whitrick (17 Ağustos 1964 - 21 Mart 2007), çevrimiçi bir sohbet odasında kendini asarak intihar eden İngiliz bir elektrik mühendisiydi.

Arkaplan[değiştir | kaynağı değiştir]

Whitrick, 1988'den beri eşi Paula ile evliydi ve iki çocukları vardı. Yaklaşık iki yıl önce öldüğünde evliliği bozuldu ve ailesinden ayrı yaşıyordu.  2006 yılında Whitrick bir araba kazasında ağır yaralandı ve uzun süreli sağlık sorunları yaşadı.

İntihar[değiştir | kaynağı değiştir]

Mart 2007'de Whitrick, Paltalk'ta görüntülü olarak insanların birbirine hakaret etmek için kullandığı ve yaklaşık 60 kullanıcının bulunduğu bir sohbet odasındaydı. Bir sandalyenin üzerinde durdu, tavanına bir delik açtı ve bir kirişin etrafına ip bağladı, ardından diğer ucunu boynuna bağladı ve kendini asmak için sandalyeden indi. Bazıları yüzü maviye dönene kadar bunun bir şaka olduğunu düşündü. Sohbet odasındaki bazı kişiler "devam et" gibi sözler söyleyerek onu cesaretlendirirken, bazıları da çaresizce adresini bulmaya çalıştı. Odadaki bir üye, iki dakika sonra olay yerine gelen polisle temasa geçti. Whitrick'in saat 23:15'te öldüğü açıklandı.

Sonrası[değiştir | kaynağı değiştir]

Ölümü medyada geniş yer buldu. Bunun daha fazla intihara yol açabileceği ve web kamerası görüntülerinin internete yüklenebileceği konusunda endişeler dile getirildi. Dedektifler, intihardaki rolleri hakkında sorgulamak için yaklaşık 100 sohbet odası kullanıcısını takip etti, ancak Kraliyet Savcılık Servisi onlara karşı herhangi bir suç duyurusunda bulunmadı.