Kaushalya Bannerji

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Kaushalya Bannerji
DoğumKalküta Bunu Vikiveri'de düzenleyin
MeslekÇEvirmen, Şair Bunu Vikiveri'de düzenleyin

Kaushalya Bannerji (d. Kalküta[1]), Kanadalı şair, görsel sanatçı ve denemecidir.

1970'lerden beri Toronto'da yaşayan Kaushalya Bannerji, sosyolog, filozof ve profesör Himani Bannerji ile profesör, çevirmen ve yazar Manabendra Bandyopadhyay'ın (1938-2020) kızıdır. "A Lotus of Another Color" adlı öncü makalesinde cinselliğin, özellikle de sosyal açıdan muhafazakar bir toplumdan gelenlerin benlik duygusuna kattığı kültürel karmaşıklıkları araştırmıştır. Bannerji'ye göre bu ikilem, küresel Güney'deki pek çok lezbiyenin kendi toplumlarının cinsellik hakkında sahip olabileceği sarı/kadın düşmanı ve lezbiyen düşmanı görüşlerle yüzleşirken kültürel kimliklerini ve köklerini koruma istekliliğiyle daha da güçlenir.[2]

Kaushalya Bannerji, Ear to the Ground[3] adlı blogunda kendi derin düşüncelerini, şiirlerini ve görsel yaratımlarının yanı sıra diğer multidisipliner sanatçıların eserlerini de paylaşmaktadır. Görsel sanatla ilgili çalışmalarını Instagram'da paylaşmaktadır.

Seçili kaynaklar[değiştir | kaynağı değiştir]

  • 1993: Başka Bir Renkteki Lotus'ta "Özür Yok": Güney Asyalı Gay ve Lezbiyen Deneyiminin Ortaya Çıkışı, ed. Rakesh Ratti (Boston: Alyson Publications, Inc.,) 59–64.
  • 1995: Yeni Bir Anma: Şiirler, (Toronto: TSAR, ).
  • 1996: Tutkunun İncileri: Lezbiyen Erotika Hazinesi (Ed. Makeda Silvera ve diğerleri.) (Toronto: Sistervision Press, )
  • 1998:Kaushalya Bannerji (11 Kasım 1998). The faces of five o'clock. Sister Vision Press. ISBN 978-1-896705-10-1.  Saat beş yönündeki yüzler . Kardeş Vizyon Basın.
  • 2007: Bırakın Gitar Elini Kaldırsın, Silvio Rodriguez'in Seçilmiş Sözleri (İspanyolcadan Çeviri) (Kolkata: Tarjama Press, )
  • 2012: Büyükbabanın Krallığı, Josefina de Diego'nun Düzyazı Şiirleri (İspanyolcadan Çeviri) (Kolkata:Tarjama Press, )

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ Library of Congress Name Authority File
  2. ^ Karla Jay; Dyke Life: From Growing Up to Growing Old A Celebration of the Lesbian Experience. Basic Books, 1996, pp 40.
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Haziran 2023 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 17 Eylül 2023. 

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]