Kategori tartışma:Türk mimarisi

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi

kategori adı ve kapsamı[kaynağı değiştir]

bu kapsam içine alınan maddeler ve kategoriler 'türk mimarisi' diye değerlendirilmez. bir kısmı 'türk-osmanlı mimarisi', ya da sadece 'osmanlı mimarisi' olarak geçer. --kibele 13:15, 7 Mart 2016 (UTC)

Osmanlı mimarisi de Türk mimarisinin bir bölümüdür. Mucera (mesaj) 13:16, 7 Mart 2016 (UTC)

kaynak? --kibele 13:22, 7 Mart 2016 (UTC)

Osmanlı'nın Türk olduğu tartışmalı bir durum değildir. Bu nedenle Osmanlı mimarisi de Türk mimarisinin bir bölümüdür. Bunun aksini iddia eden bir kişi ne duydum ne de duydum. Hal böyle iken kaynağı sizin sunmanız gerekir. Mucera (mesaj) 13:23, 7 Mart 2016 (UTC)

ben devletlerin durumundan değil 'türk mimarisi' tanımından söz ediyorum. cumhuriyet sonrası mimarlığına bu ad verilir esasen. diğerleri 'selçuklu mimarlığı', 'osmanlı mimarlığı' olarak anılır. dilerseniz diğer vikilerdeki kategorilere de göz atabilirsiniz. --kibele 13:28, 7 Mart 2016 (UTC)

bu kategoriyi açan kullanıcı -en azından bu isimle- artık yok. ilgili kullanıcılar konuya ilişkin fikirlerini belirtirlerse sonraki durumlar için elimizde bir değerlendirme olur. bu tür katkılar ansiklopediye zarar verip zaman çalarak, konuların etnik/milliyet/din vb. bağlamlardan bağımsız olarak konuşulmasının da önüne geçiyor ne yazık ki. umalım ki, bunu yapmak ve sadece bütün maddelere belli bir ismi eklemek yerine varolan konuları geliştirmenin daha yararlı olduğunu anlasınlar. --kibele 14:08, 7 Mart 2016 (UTC)