Kategori tartışma:Yazılım

Sayfa içeriği diğer dillerde desteklenmemektedir.
Konu ekle
Vikipedi, özgür ansiklopedi
  • Yardım sayfalarının yetersiz olmasından da olabilir ama ben anlayabilmek için epeyce ter döküyorum, sanırım anlaşılıyordur. Bazı şeyleri yapma nedenim de zaten anlamak için en çok, örneğin, bu sayfanın ön tarafında, aynı madde hem alt kategori olarak hem de kategorinin altında var, bunun altına kategori eklenme biçimiyle ilgi olduğunun farkındayım ama mantığını keşfetmek için deneme yapmak da loglandığı için, gereksiz girişimler yapmak istemiyor, anlaşılır biçimde bunun nasıl olduğunu yazabilecek kimse var mı? -- kharoonmesaj 23:22 25.03.2005
  • ornekle anlatmaya calisiyim. Sistemde A isimli makale var. Birde A isimli kategori var. Birde B isimli kategori var.
Makaleler    Kategoriler
     A             B

                   A


A makalesine B kategorisi eklendiginde A makalesinin altinda B kategorisine link cikiyor. Boylece B kategorisinin listesinde A makalesi yer almaya basliyor.

Makaleler    Kategoriler
     A-------------B

                   A

Baska biri A kategorisi icerisine B kategorisi ekliyor. Boylece B kategorisinin listesinde A kategorisi yer almaya basliyor.

 Makaleler    Kategoriler
     A-------------B
                   |
                   A


Sonuc olarak B kategorisine bakildiginda Hem alt kategorilerde A ya link hem de listede A ya link gozukuyor. Isimler ayni ama aslinda ikisi de baska sayfalar. Ustlerine gidilip linkine dikkatlice bakilirsa baska linkler oldugu gozukur. Ayni madde degil yani. Arti log un sismesi muhim de degil bence. Elbette hatalar yapilacak ogreninceye kadar. Yardim sayfalari hakketen bir sorun. Ama boyle boyle olusturabiliriz. --Özgürmesaj 01:55, 26 Mar 2005 (UTC)

Bu nasıl oldu peki?[kaynağı değiştir]

GPL maddesi, bu adreste iki kez alt alta listeleniyor. Ve aynı şekilde bir başka yerde daha... [[Kategori:Özgür yazılım]]. Yani, kendimi hata yapıyor ve ne nedenini anlayamıyor gibi hissediyorum. Bir de buralara yaptığımız açıklama ve soruları sonra yardım içeriğinde toparlayalım mı? -- kharoonmesaj 11:29 26.03.2005

Evet ben de 2 tane oldugunu goruyorum. Sebebi gayet acik. GPL sayfasinin koduna bakarsan Linux'e kategorisi oldugunu gorursun. Ayni zamanda hazirlamis oldugun yandaki Linux sablonun kaynagina bakarsan onda da Linux kategorisin var oldugunu gorursun. Sonuc olarak Linux sablonunu GPL makalesine ekledigin an, al sana 2 tane linux kategorisi. Biri sablondan biri makalenin kendisinden. Birini silmem lazim. Bence uygun olan makalede ki linux kategorisi eklentisinin silinmesi... --Özgürmesaj 21:31, 26 Mar 2005 (UTC)

-- Bence uygun olan yapılmalı... -- kharoonmesaj 23:37 26.03.2005