K3 (çizgi dizi)

Vikipedi, özgür ansiklopedi
K3
FormatAnimasyon serisi
TürKomedi, sitcom, Macera
GeliştirenJan Van Rijsselberge
SenaristAlan Gilbey
YönetmenEric Cazes
BaşrolKim, Kate, Kylie
Seslendiren(ler)Türkçe Açılış - Ayla Kıraç Özler
Açılış müziğiK3 - Açılış Şarkısı
ÜlkeBelçika
DiliTürkçe, İngilizce
Sezon sayısı1
Bölüm sayısı52
Yapım
Yönetici yapımcıKatell France

Anja Van Mensel

Thierry Berthier
YapımcıStudio100 Animation
MekânDünya
Gösterim süresi11- 12 dakika
Dağıtımcı firmaKidz Anime - Düşyeri TV TeleTOON+
Yayın bilgileri
KanalFransa M6
İspanya TV3
Türkiye Kidz TV (2016-) Türkiye Düşyeri TV (2017-)
Görüntü formatı16:9
Yayın tarihi2016
Dış bağlantılar

K3, Belçika asıllı Studio100 Animasyon şirketi tarafından yapılan çizgi dizi. Her bölümü 13'er dakikada oluşan dizide Japon yapımları olan anime ve manga'da kullanılan nadiren karakterlerin bölüm içerisinde ufak ve sevimli halde gösterilmesi yani chibi sanatı da kullanılmıştır. Pop şarkıcıları başına gelen felakatlerden kurtulup günün sonunda konser verip sahnede şarkılar söylemektedir. Bu bakımdan Lolirock, Pop Secret gibi çizgi dizilere benzemektedir.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

K3 isimli pop şarkıcı grubunu oluşturan Kim, Kylie ve Kate her şeylerini beraber yapmaktadır. Bay X ile K4 adlı özel araçlarıyla tüm Dünya'yı gezip konserler vermektedirler. Arkadaşlıklarıyla magazinden, şarkılarıyla müzik listelerinden düşmeyen K3 kimi çevreler tarafından çok kıskanılmaktadır. Bu yüzden başlarına çılgın bilim adamlarının planladıkları doğaüstü olaylar, müzik dünyasındaki rakiplerinden akıl almaz aldatmacalar, beklenmedik yol sapmaları gelmektedir. Yine de onlar her yerde, sonsuza dek, beraberce ve daima sloganını dillerinden düşürmeyip işbirliği halinde gizemi çözüp hayranlarının karşısına çıkmaktadır.

Karakterler[değiştir | kaynağı değiştir]

  • Kim: Kızıl saçlı, sosyal olmayı seven biridir. Dans etmeyi çok sever, oldukça hareketli ve sportiftir.
  • Kate: Siyah saçlı, aklı en başında olanlarıdır. Olaylara soğukkanlı yaklaşabilir ve oldukça zekidir. Dwayne'den hoşlanmaktadır fakat ne zaman yan yana gelseler başlarına bir kaza gelir.
  • Kylie: Sarışın, çok eğlenceli ve biraz da saf olanlarıdır. İşlerin kötü tarafını düşünmez oldukça iyimser ve neşelidir. Moda, makyaj ve saçına ona önem verir.
  • Bay X: K3'ün Dünya'yı gezerken kullandığı araçları olan K4'ün kullanan, üst düzey casusluk eğitimi almış gizemli bir adamdır. K3 için birtekim baba figürü de görür çünkü şoförlük dışında da her işlerini yapar ve onları tehlikelerden korur. İskoç asıllıdır.
  • Maxin: K3'ün menajeridir. K3'e bugün ne yapacaklarını söyler ve onlara sürekli beladan uzak durun kızlar diye uyarı verir.
  • Didi: Dwayne ile birlikte 2D grubunu oluşturan sarışın çocuktur.Bu grup kaykay, paten, sörf gibi çeşitli alanlardaki yarışmalara katılır. Didi ise Kate'den hoşlanır fakat onunla yan yana geldiğinde çok heyecanlanır ve bir sakarlık yapar.
  • Dwayne: Didi'nin en yakın arkadaşıdır ve onunla beraber 2D grubu oluştururlar.
  • Jean Pierre: Talk show programı sunucusu ve K3'ün birçok gösterisinin de organizatörüdür. Kimi zaman reytingleri artsın diye K3'ü zor duruma sokmaya çalışır. Ayrıca kardeşi K3'ü hiç sevmeyen bir bilim insanıdır.
  • John: Genç bir bilim insanıdır. İnanılmaz şeyler icat eder fakat kimi zaman kazalar kimi zamanda icatlarının kötü ellere geçmesiyle K3'ün başına bela açar. Fakat sonra K3 ile birlikte durumu kurtarır.
  • Karoline: Sürekli K3'ü kötü duruma düşürüp fotoğrafını çekmeye çalışan paparazidir.
  • Josie: Bir gününü K3 ile geçirmek için yarışmaya katılıp kazanan çılgın bir hayrandır. 4. K3 olabilmek için Kesha ismini kullanır. Her yönüyle K3'e benzemek için Kim, Kate ve Kylie'nin kıyafetlerini, saç modelini harmanlayarak taklit eder, hatta seslerini bile taklit eder.
  • Melissa: uluslararası paten şampiyonudur. Fakat ödülünü hileyle kazanmış bu yarışmaya katılan 2D Grubu da dahil yarışmacıları sabote etmeye çalışırken K3 tarafından yakalanmıştır. Daha sonra kendini K3'ten intikam almaya adamıştır.
  • Bubb: Zengin ve yakışıklı bir çocuktur amacı ise K3 üyelerinin biriyle çıkıp ünlü olmaktır.
  • Karışık Kaset Grubu: Sürekli K3 ile müzik piyasasında rekabet halinde olan kız grubudur. 3 kişiden oluşan kız grubu K3'ten nefret eder ve onlara sürekli tuzaklar kurarak kötü göstermeye çalışır.