K. N. Toosi Teknoloji Üniversitesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
K. N. Toosi Teknoloji Üniversitesi
Harita

Teknoloji (KNTU) (ait Khajeh Nasır Toosi Üniversitesi Persian KN Toosi Teknoloji Üniversitesi olarak da bilinen), İran'ın Tahran kentinde, Orta Çağ Fars bilgini Khajeh Nasir Toosi'nin adını taşıyan bir devlet üniversitesidir. Üniversite, İran'daki en prestijli, devlet destekli yüksek öğrenim kurumlarından biri olarak kabul edilir. Üniversiteye kabul oldukça rekabetçidir ve tüm lisans ve lisansüstü programlara giriş, İran Üniversite Giriş Sınavında öğrencilerin ilk% 1'i arasında puan almayı gerektirir. Aynı zamanda "Konkoor" olarak da bilinir ve Fransızca "concours" kelimesine benzeyen, yaani rekabet.

Tarih[değiştir | kaynağı değiştir]

50. Yıl Anma Pulu

Üniversite döneminde, 1928 yılında kuruldu Rıza Şah Pehlevi Tahran'da ve "İletişim Enstitüsü" (seçildi Persian ). Bu nedenle, ülke çapında hayatta kalan en eski akademik kurum olarak kabul edilmektedir.

Bu enstitü daha sonra bir Elektronik ve Elektrik Güç Mühendisliği bölümü ile genişletildii. Bu akademik enstitünün 50. kuruluş yıldönümü 1978'de kutlandı ve 1979 İslam Devrimi'nden önce İran Postası tarafından bir hatıra pulu yayınlandı.

İnşaat Mühendisliği Bölümü, 1955 yılında Etüt Enstitüsü olarak kurulmuştur. Bu enstitüye daha sonra Hidrolik Mühendisliği ve Yapı Mühendisliği Enstitüleri katıldı. Makine Mühendisliği bölümü 1973 yılında kurulmuştur. Bu yüksek öğretim enstitüleri, 1980 yılında resmen entegre edilmiş ve "Teknik ve Mühendislik Üniversite Kompleksi" olarak adlandırılmıştır. Ulusun bilimsel ve skolastik figürlerine haraç ödemenin genel bir uygulaması olarak, üniversite 1984'te "Khajeh Nassir-Al-Deen Toosi (KN Toosi) Teknoloji Üniversitesi" olarak yeniden adlandırıldı. İran Bilim, Araştırma ve Teknoloji Bakanlığı'na bağlıdır .

Fakülteler[değiştir | kaynağı değiştir]

Elektrik Mühendisliği Fakültesi

Bu üniversitenin fakülteleri şu şekilde kuruldu :

KN Toosi Teknoloji Üniversitesi'nin çeşitli kökenleri nedeniyle fakülteler tek bir kampüste yoğunlaşmamıştır. Sonuç olarak, üniversitenin beş kampüsü ve bir merkezi binası vardır. Bununla birlikte, üniversiteyi merkezileştirme planı devam etmektedir.

Her fakültenin kendi bilgisayar merkezi, kütüphanesi ve eğitim hizmetleri ofisi vardır. Tüm kuüphaneler Simorgh kütüphane ağına bağlıdır . Erkekler, kadınlar ve çiftler için barınma olanakları mevcuttur. Tüm kampüslerde spor tesisleri bulunmaktadır. Üniversite, Venezuela'da bir şubenin ve Tahran'daki araştırma merkezlerinin gelişimini programlıyor.

Programlar[değiştir | kaynağı değiştir]

Üniversite, 20'den fazla akademik alanda Lisans (BS) ve 50 akademik alanda Yüksek Lisans (MS) derecesi sunmaktadır. Ayrıca 28 doktora programı vardır. BS ve MS seviyelerinde beşten fazla ortak eğitim programına ev sahipliği yapmaktadır. Kurslar geniş bir tabanda endüstriyel yönelime sahiptir. Üniversitenin 250 tam zamanlı öğretim üyesi vardır. Toplam öğrenci sayısı yaklaşık 7.000'dir.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ "Arşivlenmiş kopya". 16 Haziran 2016 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2020. 
  2. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Mayıs 2019 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2020. 
  3. ^ "Arşivlenmiş kopya". 5 Aralık 2020 tarihinde kaynağından arşivlendi. Erişim tarihi: 19 Kasım 2020.