Kılıç Yedilisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rider–Waite tarot destesinden Kılıç Yedilisi

Kılıç Yedilisi bir Minor Arcana tarot kartıdır. Tarot kartları, Avrupa'nın birçok yerinde Tarot kart oyunları oynamak için kullanılır.[1]

Oyunların büyük ölçüde bilinmediği İngilizce konuşulan ülkelerde, Tarot kartları öncelikle kehanet amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.[1]

Divinasyon kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Aceleci bir karar, açgözlülük ve/veya düşüncesiz davranış, birey dürtüsel bir şekilde hareket eder. Gizli planları, gizli şerefsizliği, hayal kırıklığını ve başarısızlık olasılığını temsil eder.

Yaygın yorum[değiştir | kaynağı değiştir]

Kılıç Yedilisi, dik olduğunda, zekanızı diplomasi için kullanmak ve saldırganlık kullanmamak anlamına gelir. Bu nedenle gizli olarak plan yapmak veya gizli şerefsizlik olarak görülebilir. Eylemleriniz meşru olabilir. Ancak siz, zorla veya apaçık yollardansa aklınızı ve zekanızı kullanmayı tercih ediyorsunuz.

Kartın tersinin anlamı, bir sonuçta çok az başarı ile aklın aşırı kullanımı, teslim olma veya bir sorunu çözme konusunda çok az umursama anlamına gelir. Soru soran kişi, kökleşmiş alışkanlıklardan veya sorunlara yaklaşma yollarından kurtulmaya ihtiyaç duyar.

Rider-Waite sembolizmi[değiştir | kaynağı değiştir]

Figür sinsi adımlar atmakta, ayrıldığı sahneyi incelemek için arkasına bakmaktadır. Görünüşe göre yapmaması gerektiğini bildiği bir şeyi yapmakta ve yine de bundan paçayı sıyırmaya çalışmaktadır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b The Game of Tarot. Gerald Duckworth and Company Ltd. 1980. ISBN 0-7156-1014-7.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "DummettGame" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)