Kılıç Onlusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rider–Waite tarot destesinden Kılıç Onlusu

Kılıç Onlusu bir Minor Arcana tarot kartıdır. Tarot kartları, tarot kart oyunları oynamak için Avrupa'nın birçok yerinde kullanılmaktadır.[1] Oyunların büyük ölçüde bilinmediği İngilizce konuşulan ülkelerde, tarot kartları öncelikle kehanet amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.[1][2]

Kehanet kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Doğru ya da pozitif ışıkta, kılıç onlusu, çok sayıda şey ya da durum tarafından sıkıştırılan yıkımı temsil eder. Yerde yatan, yenilmiş ve kanlar içinde yatan kişi, kılıçlar çekişmeyi ve zihni temsil ettiğinden, umutsuzluk hissini ve duygular veya zihinsel ıstırap tarafından tuzağa düşürülmeyi de temsil edebilir.

Kişinin üzerinde gezinen kara bulutlar, umutsuzluğa ve kasvetli bir duruma işaret eder. Bununla birlikte, Rider-Waite kartındaki resimler daha yakından incelendiğinde, her şey gibi herhangi bir ölüm veya yıkım kalıcı olmayabilir. Duruma rağmen umut vardır; uzaktaki altın gökyüzü, mevcut durumun kötü olduğunu ve her şeyin düzeleceğini gösterir.

Ters durumda, kart önemli bir süre devam edecek rahatsız edici bir durumu gösterir. Kart, konunun gelecekteki başarı umutlarını mahvetmekten kaçınmak için zor zamanlarda umutsuzluğa kapılmaması gerektiğini öne sürer.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b The Game of Tarot. Gerald Duckworth and Company Ltd. 1980. ISBN 0-7156-1014-7.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)
  2. ^ "Mystical Origins of the Tarot: From Ancient Roots to Modern Usage". Vermont: Destiny Books. 2004. ISBN 0-89281-190-0. 27 Eylül 2007 tarihinde kaynağından arşivlendi.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım)