Kılıç Dokuzlusu

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rider–Waite tarot destesinden Kılıç Dokuzlusu

Kılıç Dokuzlusu, Zalimliğin Efendisi olarak da bilinen bir Minör Arcana tarot kartıdır. Avrupa'daki birçok ülkede oyun kartı olarak kullanılmaktadır. Bu kartın sayısal değeri dokuzdur.

Kehanet kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bu kart dik konumda gösterilirse, aldatma, önseziler ve kötü rüyalar, ıstırap ve depresyon, zulüm, hayal kırıklığı, şiddet, kayıp ve skandal anlamına gelebilir. Ancak, tüm bunların üstesinden inanç ve hesaplı eylemsizlikle gelinebilir.

Bu kart, büyük ölçüde asılsız olan korku, suçluluk, şüphe ve endişelerle boğuşmayı temsil edebilir. Muhtemelen söz konusu kişi sorunlu bir durumla veya zor bir kararla uğraşıyor, ancak en büyük korkusunun gerçekleşmesi pek olası değil.

Kart onursuz veya ters bir şekilde gösteriliyorsa, o zaman farklı bir anlamı vardır. Bu yöne çevrildiğinde, güvensizlik, şüphe, umutsuzluk, sefalet veya kötülük anlamına gelir. Konfor ve yardımdan tamamen soyutlanma: kurumsallaşma, intihar, hapis ve izolasyon. Bununla birlikte, genel olarak olumlu bir dağılımda, bu kartın ters anlamı, kabusun sona eriyor olabileceğini de gösterebilir. Tersine çevrilen Kılıç Dokuzlusu aslında umut verici bir kart olabilir, geleceğe olan inancı ve ileride daha iyi günlerin vaadini öğütler.