Kılıç Şövalyesi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rider–Waite tarot destesinden Kılıç Şövalyesi

Kılıç Şövalyesi, tarot destelerini içeren Latin oyun kartlarında kullanılan bir karttır. Minor Arcana'nın bir parçasıdır.

Tarot kartları, tarot kart oyunları oynamak için Avrupa'nın birçok yerinde kullanılmaktadır.[1]

Oyunların büyük ölçüde bilinmediği İngilizce konuşulan ülkelerde, Tarot kartları öncelikle kehanet amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.[1]

Anlamı[değiştir | kaynağı değiştir]

Kılıç Şövalyesi, genellikle fevri hareket edebilen kendine güvenen ve açık sözlü bir genç adamı temsil eder. Sorun şu ki, bu Şövalye vizyon sahibi olmasına rağmen gerçekçi değildir. Cesurca ama aptalca savaşır. Bazı resimlerde zırhını veya miğferini unutmuş olduğu gösterilmiştir. Bu savaşçı ile bir "savaşa acele" olasılığı vardır. Kart ters olursa, Kılıç Şövalyesi zeki bir yalancıyı, sırları veya kurnaz ve düzenbaz bir güven düzenbazını temsil edebilir. Tersine çevrilmiş bir Kılıç Şövalyesi, amaçlanan bir yolun korkunç bir hata olacağına veya daha doğrusu eylemlerinizi yeniden gözden geçirmenin akıllıca bir karar olacağına dair bir uyarıdır.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b The Game of Tarot. Gerald Duckworth and Company Ltd. 1980. ISBN 0-7156-1014-7.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "DummettGame" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)