Kılıç İkilisi

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Rider–Waite tarot destesinden Kılıç İkilisi

Two of Swords bir Minor Arcana tarot kartıdır. Tarot kartları, tarot kart oyunları oynamak için Avrupa'nın birçok yerinde kullanılmaktadır.[1]

Oyunların büyük ölçüde bilinmediği İngilizce konuşulan ülkelerde, Tarot kartları öncelikle kehanet amacıyla kullanılmaya başlanmıştır.[1]

Kehanet kullanımı[değiştir | kaynağı değiştir]

Bir kadın figürü, iki kılıcı omuzlarında sakince dengelerken gözleri bağlı olarak oturuyor. Arkasında büyük bir su kütlesi ve onun üzerinde ay var. wreetdtdgd

Kadının hilal ile birlikte oturma pozisyonu Azize kartını hatırlatıyor ve bu kartın sezginin karakteristik gücünü temsil etmesinde de bir bağlantı buluyoruz. Kadının göz bağı ve deniz, ani uyaranlara değil, daha derin düşünce ve duygulara, bilinçaltının yüksek benliğimiz dediğimiz kısmına güvenmemiz gerektiğini gösteriyor.

Dengeli kılıçlar ve göz bağıyla kavramsal olarak eşleştirildiğinde, oturma pozisyonu Adalet kartını da hatırlatabilir. Yine de burada adalet kavramı bir intikam değil, dengeli, ahlaki ve kendi içimizde ve dışımızda uyumlu olduğuna güvendiğimiz kararlar vermektir.

Kılıç Sekizlisi'nde esir tutulan "cahil" kadının aksine, bu kart kontrolü elinde tutan bir kadını tasvir ediyor. Pozunun sahnesi ve disiplini, birçok kültürde ritüel olarak diğer duyulara güvenmeyi teşvik etmek için (örneğin dövüş sanatlarında göz bağı kullanımı) yapıldığı gibi, gözlerini kendi üzerine koyduğunu düşündürmek için daha fazlasını yapıyor.

Kadın kendi durumunda kör ama güvende, sadece korkusuz değil, aynı zamanda merkezlenmiş. Güçlü silahlar kullanıyor, ancak onu veya başka birini tehdit edecek bir konumda tutulmuyorlar. Ay ve deniz bu sakinlik duygusunu güçlendirir.

Bu bir meditasyon kartıdır, eylem değil. Çapraz kılıçlar farklı olası yönlere işaret ediyor, ancak şu an için karakter dışa değil içe bakıyor ve onu uygulayacak yönü bulana kadar onu koruyan müthiş bir güce sahip.

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ a b The Game of Tarot. Gerald Duckworth and Company Ltd. 1980. ISBN 0-7156-1014-7.  Yazar |ad1= eksik |soyadı1= (yardım) Kaynak hatası: Geçersiz <ref> etiketi: "DummettGame" adı farklı içerikte birden fazla tanımlanmış (Bkz: Kaynak gösterme)