Justin Bieber's Believe

Vikipedi, özgür ansiklopedi
Justin Bieber's Believe
Resmi film afişi
YönetmenJon M. Chu
YapımcıJustin Bieber

Scooter Braun Bill O'Dowd

Usher Raymond IV
OyuncularJustin Bieber
Sanat yönetmeniKarsten "Crash" Gopinath
KurguAvi Youabian Jillian Moul
StüdyoOpen Road Films

Dolphin Films Bieber Time Films

Scooter Braun Films
DağıtıcıOpen Road Films
CinsiSinema filmi
Türü2D
RenkRenkli
Yapım yılı2013
Çıkış tarih(ler)i25, Aralık 2013  ABD 26, Aralık 2013  Türkiye
Süre93 Dakika.
Ülke ABD
Dilİngilizce
Bütçe$4-5 milyon
Hasılat$6,206,566
Önceki filmJustin Bieber: Never Say Never
Resmî sitesi

Justin Bieber's Believe, (ya da promosyon adıyla Believe Movie) Kanadalı şarkıcı Justin Bieber'ın 2011 yapımı Justin Bieber: Never Say Never konser-biyografi filminin ardından çıkan ikinci filmidir. Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada'da 25 Aralık 2013'te, Open Road Films tarafından yayınlanmıştır. Film, eleştirmenlerden karışık yorumlar almıştır. 2014 Ocak ortasına kadar sadece Amerika'da $6.2 milyon gişe yapmıştır.

Konu[değiştir | kaynağı değiştir]

Bieber'ın 2011 yapımı Never Say Never filmine bir devam niteliğinde yapılan bu film, şarkıcının Believe Tour sayesinde Dünyaca ünlü bir süperstara dönüşünü anlatıyor. Bieber'la yapılan yeni röportajlarda, uzun zamandır kapalı kutu ardında kalan sorular cevap buluyor. Müziğe olan tutkusu, ilişkileri, genç yaşta spot ışıklarının etkisi altına girmesi ve daha önce görülmemiş sahne şovu görüntüleri ile birlikte yine daha önce hiç görülmemiş sahne arkası görüntüleri de bu belgeselde mevcut. Film ayrıca, Justin'in annesi Pattie Malette, akıl hocası Usher, menajer Scooter Braun ve şarkıcı Ludacris'in de görüntülerini kapsamaktadır.

Arka plan[değiştir | kaynağı değiştir]

2012 yılının Mayıs aylarında medyada Bieber'ın Never Say Never'a devam niteliğinde bir film yayınlanacağı dedikoduları dolaşmaya başlamıştır. Fakat bu dedikodular, Bieber tarafından 2013 Ocak'ta doğrulanana kadar netlik kazanmamıştır. Bieber'ın, Twitter üzerinden attığı Tweet'de, Believe Tour'a ait konser görüntülerinin 26-27 Ocak 2013'te, Miami'deki American Airlines Arena'da çekileceği yönündedir. Yaklaşık iki ay sonra, Mart 2013'te film için 4-5 milyon dolarlık bir bütçe konulmuştur. 11 Ekim 2013'te, Yönetmen Jon M. Chu'nun tekrar yönetmenlik koltuğuna geçeceği duyurulmuştur. Bu esnada, Bieber YouTube'daki kidrauhl kanalında "Onun Hikayesine Dair Fazlası Var" başlığı ve #BelieveMovie hashtag'ı altında bir bir teaser yayınlamıştır. Bu da, filmin başlığının Believe olacağını kanıtlamıştır. Filmin resmi fragmanı, Yahoo! Movies tarafından 15 Kasım 2013'te yayınlanmıştır. Fragmanın yayınlanmasından bir gün sonra yönetmen Jon M. Chu, Instagram hesabına koyduğu bir fotoğrafla, filmin 3D olmayacağını doğrulamıştır. Filmin galası, 18 Aralık 2013'te Los Angeles, Kaliforniya'da yapılmıştır.

Oyuncular[değiştir | kaynağı değiştir]

Eleştiriler[değiştir | kaynağı değiştir]

Film, eleştirmenler tarafından zayıf yorumlara maruz kalmıştır. Metacritic, filme yapılan tüm yorumları toplayarak 100 üzerinden 39 puan vererek, "genellikle olumsuz" notunu düşmüştür. Metacritic ve IMDB kullanıcıları, filme 10 üzerinden 1.5 vererek adeta "ezmişlerdir". The Washington Post'dan Stephanie Merry film için, "şarkıcı hakkında ufak gerçekleri aralıyor" demiştir. Ayrıca, filme 5 üzerinden 1.5 vererek şu notu düşmüştür, "her şeye rağmen o bir insan. Bu belgeselin gösterebileceği tek şey bu." Los Angeles Times yazarı Mikael Wood film için, "yetenek, muhtemelen onun hakkında en az ilgi çekici olan şey" demiştir. Buna ek olarak hayranları kastederek, "ona sadık bir şekilde bağlı olanlar ve umutla bekleyenler, Believe den bir şeyler almış olabilirler fakat, daha fazlasını hak ediyorlardı." demiştir.

DVD yayınlanması[değiştir | kaynağı değiştir]

Believe, Blu-Ray ve DVD olarak, 8 Nisan 2014'te yayınlanmıştır. DVD ve Blu-Ray versiyonlarında, filmden çıkarılan ve uzatılan bazı ek sahneler mevcuttur.