John Haglelgam

Vikipedi, özgür ansiklopedi
John Haglelgam

John Richard Haglelgam (d. 10 Ağustos 1949), Mikronezyalı siyasetçi. Haglelgam, Büyük Okyanus'ta Mikronezya ada öbeği içerisinde yer alan Mikronezya Federal Devletleri'nde ülkenin ikinci devlet başkanı olarak 11 Mayıs 1987 ile 11 Mayıs 1991 tarihleri arasında makamda bulunmuştur.

Haglelgam Hawaii Üniversitesi'ne lisans eğitim aldı ve 1973'te siyaset bilimi bölümünden mezun oldu. 1974'ten itibaren kendi eyaletinin parlamento üyesi oldu. Ülkenin ilk devlet başkanı olarak makamda bulunan Tosiwo Nakayama'nın görev başında hayatını kaybetmesi sonucu başkanlık makamına geldi. 11 Mayıs 1987'de üstlendiği bu görevi 11 Mayıs 1991'e kadar sürdürmüş, seçimlerde yeniden seçilme konusunda başarısız olması sonucu makamdan ayrılmıştır.[1] Haglelgam'ın ardından Bailey Olter makama gelmiştir. Haglelgam daha sonra "College of Micronesia - FSM"de ve ardından Harvard University'de "John Fitzgerald Kennedy School of Government"ta siyaset ve tarih öğretmeni olarak görev almıştır.

Haglelgam evli ve üç çocuk babasıdır.

Dış bağlantılar[değiştir | kaynağı değiştir]

Kaynakça[değiştir | kaynağı değiştir]

  1. ^ World Statesmen: Micronesia 4 Mart 2018 tarihinde Wayback Machine sitesinde arşivlendi. [abgerufen am 31. Oktober 2016] (englisch).